احیای بافتهای تاریخی نخستین قدم احیای هویت شهری است
عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: برای احیای هویت شهری شهرهای مختلف ایران نخستین قدم احیای محلات و بناهای تاریخی است که میتوانند معرفی دقیقتری از نوع زندگی اصیل جوامع مختلف را ارائه کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی، کامران ذکاوت افزود: در اینکه هویت شهری ما در اثر مدیریت نامناسب و نگاه غیر کارشناسی به مقوله شهر، از دست رفته است شکی نیست و در ادامه آن هم نمیتوان در این موضوع شک کرد که ما نیازمند بازیابی این هویت هستیم.
وی گفت: در سه دهه اخیر به دلیل نگاه غلط به مقوله توسعه که تنها به ابعاد فیزیکی مسئله توجه میشد، در شهرسازی و رشد شهرهای ما مقولات اجتماعی و فرهنگی به دلیل از دست رفتن هویت شهری بهشدت ضربه خورده و آسیب دیده است.
ذکاوت افزود: هماکنون بحث احیای هویت شهری حتی در سطوح عالی نظام هم بارها مورد تأکید قرار گرفته و به بحث گذاشته شده است و راهکارهایی نیز در خصوص احیای هویت شهری ارائه شده است.
وی تصریح کرد: در این راهکارها چیزی که مهم است احیای تاریخ شهرها از طریق احیای محلات و بناهای تاریخی است که در واقع نقشه راه فرهنگ و مناسبات اصیل جوامع مختلف است.