طرح های توسعه گردشگری آبی در سواحل خلیج فارس
توسعه گردشگری آبی در سواحل خلیج فارس ، تالاب ها ، دریاچه های پشت سد و رودخانه ها از مهم ترین اولویت های استان خوزستان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) گفت : استان خوزستان با وجود برخورداری از بنادر مهم اقتصادی آبادان، خرمشهر، امام خمینی(ره)، ماهشهر، هندیجان با ظرفیت بین المللی و نوار ساحلی به طول831 کیلومتر از پتانسیل بالایی در توسعه گردشگری آبی برخوردار است.
دکتر خسرو نشان همچنین جزایر قبر ناخدا، مهنازو، قمر در خلیج فارس، رودخانههای مرزی اروندرود و بهمنشیر با خط ساحلی به طول257 کیلومتر، طولانیترین و پرآبترین رودخانههای کشور شامل کارون، کرخه، دز، مارون، زهره، جراحی و شاوور و بیشترین دریاچههای پشت سدها را از دیگر ظرفیت های گردشگری آبی این استان بیان کرد.
وی تالاب را یکی دیگر از پتانسیل های مهم در توسعه گردشگری خوزستان دانست و گفت : تالاب بینالمللی شادگان، تالاب میانگران، هورالعظیم و تالاب بامدژ، دارای یک سوم آبهای سطحی، بیشترین طول سواحل و بیشترین منابع آبی کشور هستند که می توان در جهت توسعه گردشگری بیشترین بهره مندی را از آنها انجام داد.
برای توسعه گردشگری آبی استان تعداد هفت طرح گردشگری آبی در حوزه رودخانههای کارون، بهمنشیر و تالاب شادگان در دست اجراست.
وی خاطرنشان کرد : همچنین در مجموع تعداد پنج طرح گردشگری آبی نیز از مبداء اهواز تا شهرستان کارون، یک طرح در جزیرهی شادمانی آبادان، یک طرح در شهرستان شوشتر اجرا خواهد شد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اذعان داشت: همچنین قرار است 11 اسکله قایقرانی و رستوران به همراه پارکینگ و سایر تاسیسات وابسته در رودخانه کارون اهواز احداث شود.
امید است تعدادی از این طرحهای مذکور در نوروز 96 آمادهی بهره برداری شود و گردشگران نوروزی بتوانند از تفریحات آبی رودخانههای استان بهرهمند شوند.
دکتر نشان تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته در نوروز سال آینده، کشتیهای تفریحی در شهرستانهای آبادان، خرمشهر و ماهشهر همچون سالهای گذشته به گردشگران نوروزی خدمات رسانی کنند.
وی به رونق گردشگری در تالاب شادگان به عنوان یکی از قطب های اصلی جذب گردشگر در استان اشاره کرد و گفت: در اسکلهی قایقرانی تالاب شادگان، امکان گشت کوتاه آبی در مناظر طبیعی و دلنواز تالاب شادگان برای مسافران و گردشگران فراهم است. همچنین پلاژهای مارون بهبهان، دهکده تفریحی ـ توریستی زراس در حاشیهی دریاچه سد کارون، سد ایذه و جزیره تفریحی - اقامتی دریاچهی سد شهید عباسپور را از دیگر جاذبههای آبی استان است.
وی همچنین به اجرای پروژههای موردنظر استان جهت توسعهی گردشگری آبی جهت اجرا در قالب سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سال 95 اشاره کرد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، مطالعه و احداث شهرک گردشگری ساحلی اروندکنار آبادان، مطالعه و احداث دهکدهی گردشگری ساحلی بحرکان هندیجان، مطالعه و ایجاد موزهی دریا در خرمشهر و مطالعه و ایجاد دهکدهی ورزشهای تفریحی – آبی در خرمشهر، آبادان و یا ماهشهر را از پروژه هایی دانست که در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی در سال 95 اجرایی خواهد شد.