ماهواره سنجش از راه دور ایران به فضا پرتاب می شود
وزیر ارتباطات: ایران با رفع تحریم ها صاحب ماهواره بومی سنجش از راه دور میشود و اکنون قدرت انتخاب بیشتری در مذاکرات داریم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، محمود واعظی در حاشیه همایش بررسی محتوا با بیان اینکه شرکتهایی که پیش از این حتی با ایران مذاکره نمیکردند، اکنون خواهان همکاری هستند،به خبرنگاران افزود: در نتیجه همین مذاکرات در حال حاضر ماهواره سنجش از راه دور ایران به اتمام رسیده و قرارداد آن امضا شده و به زودی ماهواره بومی سنجش از راه دور خواهیم داشت که درباره ماهواره مخابراتی بومی نیز با چند کشور مذاکره کردهایم.
وی درباره اقدامات انجام شده درحمایت از تولید محتوا در داخل کشور تاکید کرد: حمایتها میتواند چندین نوع باشد که یکی از آنها پشتیبانی مالی از محل وجوه وام اداره شده است و تاکنون به 300 شرکت خصوصی مبلغ 120 میلیارد تومان تسهیلات تعلق یافته و برای سال 96 نیز برای این کار بودجه در نظر گرفته شده است.
واعظی گفت: این وامها شش ماه تا یک سال و بازپرداخت 2 تا 3 سال است.
وزیر ارتباطات اضافه کرد : حمایتی دیگر که روش اصلی است باید برای این شرکتها در قالب شبکه ملی اطلاعات بستر ارائه خدمت فراهم کنیم.
واعظی با بیان اینکه تولید محتوا مساوی با ثروت است، گفت: از طریق توسعه تولید محتوا در کشور در سال گذشته 100 هزار شغل به وجود آمده است.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: تولید محتوا بر دو نوع است که در نوع اول مردم محتوا تولید میکنند و شرکتهایی بدون دسترسی به اصل محتوای اشخاص از این اطلاعات انبوه درآمدزایی دارند و این اطلاعات خریدار دارد.
وی افزود: در نوع دوم شرکتها خود تولید محتوا میکنند و خدمات فعلی را به صورت الکترونیکی به مردم میفروشند.
واعظی همچنین از مذاکره با دادستان برای رفع مشکل بازیهای آنلاین خبر داد و گفت: در حال حاضر مشکل رفع شده است، اما از دادستان تقاضای تشکیل جلسهای کردهایم و ایشان قبول کردند که در نهایت این هفته یا هفته آینده این جلسه برای بررسی موضوع بازیهای آنلاین برگزار میشود.
وی گفت: همچنین این موضوع توسط یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی در این شورا نیز مطرح شده که با توجه به مشکلات مردم و خواسته کاربران قرار شد موضوع بررسی شود.
به تولید محتوا کمتر توجه شده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در 3 سال گذشته بیشتر از محتوا به بحث دسترسی و توسعه شبکه زیرساخت و پهنای باند پرداخته شده است.
واعظی با بیان اینکه هدف از برگزاری این همایش، چگونگی رفع این مشکلات است، افزود: برخی از این مشکلات با تصمیم گیری در داخل وزارت ارتباطات حل می شود و برخی به دستگاه های دیگر مربوط است.
وی با اشاره به اینکه کسب و کارهای الکترونیکی هنوز در کشور، جای خود را باز نکرده است گفت: نیاز به فرهنگ سازی و هماهنگی با دستگاه های دیگر لازمه این کار است ، به طور مثال کسب و کاری مانند اسنپ و تِبسی با اعتراض تاکسی داران سنتی و بعضی از بخش ها روبرو شده است و اصناف نیز آنان را به رسمیت نمی شناسند.
واعظی از رایزنی با وزیرکشور و کار در زمینه این مشکلات خبر داد و افزود: حتما" باید برای این کسب و کارها در کشور جایی باز شود و در حال پیگیری هستیم که در این زمینه اگر نیاز به مصوبه دولت داریم ، انجام شود.
وزیر ارتباطات در ادامه تصریح کرد: برخی اصرار دارند همه قوانینی که برای فضای حقیقی وجود دارد به فضای مجازی تسری دهند؛ در صورتی که فضای مجازی ویژگی ها و مشکلات خاص خود را دارد.
وی با اشاره به لزوم بررسی پیشنهادها و راه حل هایی فعالان این حوزه در وزارت ارتباطات، اظهار داشت: اگر فعالانی که در بخش تولید محتوا و خدمت در حال فعالیت هستند، امیدوار به آینده باشند فضایی بوجود می آید که همه در آن سود می برند.
واعظی به حفظ منافع تمام بازیگران این عرصه تاکید کرد و گفت: در این بازار ما با یک معادله چند مجهولی مواجه هستیم که باید فرمولی برای حل آن برسیم که منافع دارندگان شبکه، تولیدکنندگان محتوا، سرویس دهندگان، اپراتورها و دیتاسنترها در آن حفظ شود.