شکستگی ناخن ها در پی تماس بیش از حد با آب و مواد شوینده
متخصص پوست و مو گفت: تماس بیش از حد دست ها با آب و مواد شوینده موجب تغییر حالت ناخن و شکنندگی آن می شود.
دکتر امیر هوشنگ احسانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: تغییرات ناخن نمایانگر تغییرات سایر ارگانیسم های
بدن نیز می تواند باشد زیرا سلامت ناخن ها به عوامل مختلفی بستگی دارد.
وی گفت: بیماری های جدی پوستی چون پسوریازیس (بیماری پوستی مزمن خود ایمنی) و لیکن پلان (بیماری التهابی پوست و مخاط) نیز با نشانه هایی همچون شکنندگی ناخن ها، لایه لایه شدن ناخن و خط دارشدن ناخن همراه هستند ، اما شکنندگی و ورقه ورقه شدن ناخن ها دلایل دیگری نیز دارد.
وی افزود: در برخی موارد شکنندگی ناخن بر اثر کمبودهای ریز مغذی ها همچون روی، بیوتین (ویتامینهای گروه B) و آهن نیز رخ می دهد.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه تماس طولانی مدت دست با آب و مواد شوینده ساختار سخت ناخن ها را سست و شکننده می کند ادامه داد: این محلولهای شیمیایی دارای موادی هستند که برای مواجهه با سطوح سنگی، سرامیکی و از بین بردن چربی کاربرد دارند بنابراین دست در برابر آنها بسیار آسیب پذیر است و شکنندگی ناخن در دراز مدت به پیری پوست دست نیز منجر می شود.
احسانی گفت: مواد شوینده در دراز مدت موجب کاهش چربی و رطوبت پوست شده و ظاهر ناخن خشک و شکننده می شود.
وی با بیان اینکه مشکلات ناخن ها میتواند زمینه ژنتیکی نیز داشته باشد افزود: برخی بیماریها همچون کمکاری تیروئید به خشکی پوست منجر میشود که علائمی همچون اگزما، خشکی و پوستهشدن دور ناخن را نیز به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه این عارضه در زنان مشاهده می شود گفت: خانم ها باید در تماس دست با آب و مواد شوینده دقت بیشتری کنند و حتماً در هنگام کار با این مواد از دستکش استفاده کنند.