بیشتر بدانیم
مصرف زعفران و پیشگیری از سرطان
زعفران یکی از با ارزش ترین گیاهان دارویی است که در درمان امراض مختلف کاربرد دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز فارس ،زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران بدست می
آید .
این گیاه دارای ساقه ، شش گلبرگ بنفش رنگ و سه رشته کلاله قرمز رنگ است. زعفران گیاهی چند ساله در جنوب غربی
آسیا، جنوب اسپانیا و جنوب اروپا می روید.
از هر 100 تا 200 هزار گرم گیاه زعفران، حدود 5 کیلوگرم گل زعفران بدست
می آید که وزن 5 کیلوگرم زعفران تازه بعد از خشک شدن به یک کیلوگرم می رسد.
مصرف زعفران موجب کاهش چربی و کلسترول خون ، آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم،
پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون
است.
از گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بیماریهای
پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، یرقان، رفع نفخ شکم ، درمان معده درد و درمان
کم خونی استفاده می شود.
زعفران به هضم غذا کمک می کند و تقویت کننده معده است و به عنوان مسکن
بویژه در دردهای لثه کاربرد دارد.
مصرف زعفران در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است. این گیاه دارویی با
ارزش افزایش دهنده تمرکز حواس و در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون موثر است.
مصرف بی رویه زعفران باعث استفراغ، کاهش ضربان قلب، خون ریزی از بینی،
خون ریزی از پلک ها و لب و موجب سر گیجه، بی حالی، زردی پوست و عوارض خطرناک دیگر می
شود.
زعفران را باید دور از نور و رطوبت درظروف شیشه ای یا فلزی دربسته نگهداری
کرد .
این گیاه در صنایع غذایی ، شیرینی سازی ، داروسازی نساجی و در صنایع لبنی
کاربرد دارد.
حشمت الله صادقی کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت : 700 هکتار از زمین های کشاورزی فارس امسال به کشت زعفران
اختصاص یافته وپیش بینی می شود با افزایش 50 هکتاری سطح زیر کشت در مقایسه با پارسال
3 هزارکیلوگرم زعفران در استان برداشت شود.
زعفران درشهرستان های استهبان، آباده ،اقلید ،بوانات، مرودشت ،فیروزاباد
و بخش های از شهرستان فسا کشت می شود.
این محصول علاوه بر کشورهای حوزه خلیج فارس به چین، ژاپن ، کره جنوبی ،آلمان،
فرانسه و اسپانیا نیز صادر می شود.