ائتلافی به نام «هیئت اسلامی سوریه» با مشارکت هفت گروه تروریست جبهه النصره، احرار الشام، نورالدین الزنکی، اجناد الشام، لواء الحق و حزب الترکستانی و انصار الدین تشکیل شد. تشکیل این ائتلاف بر اساس فتوای هفده مفتی از جمله چند مفتی سعودی و مصری صورت گرفت.
هدف جبهه النصره از تشکیل ائتلاف جدید، آماده شدن برای نبردهای آینده در استان ادلب در شمال سوریه است.
دیمه ناصیف خبرنگار شبکه المیادین در دمشق گفت: شاخه نظامی احرار الشام به جای پیروی از ترکیه، زیر چتر «هیئت اسلامی سوریه» قرار گرفت. هفده مفتی از جمله چند سعودی و مصری از چهره های شناخته شده طرفدار القاعده از جمله عبدالله المحیسنی تبعه عربستان، فتوایی را درباره واجب بودن ادغام با جبهه النصره صادر کردند. با این فتوا، جریان القاعده در گروه تروریستی احرار الشام تقویت شد. ابوعمار العمر از اعضای جماعت اخوان المسلمین سوریه به معنای فرمانده این هیئت معرفی شد.
اسامه دنوره روزنامه نگار سوری به المیادین گفت:«تشکیل هیئت اسلامی سوریه به معنای چیره شدن رویکردهای «جهادی بین المللی» بر رویکردهای محلی و پیشی گرفتن خط مشی تروریستی- نظامی بر خط مشی سیاسی در بین این گروه هاست.»
در ادامه این گزارش آمده است: ابوجابر الشیخ که به همراه شانزده گروه تروریست دیگر از جنبش احرار الشام جدا شده بود با میانجی گری محمد الجولانی سرکرده جبهه النصره، با ابوعمار العمر آشتی کرد تا زمینه ادغام این گروه ها فراهم شود. جبهه النصره با تشکیل ائتلاف جدید به دنبال آمادگی سریع برای نبردهای آینده در ادلب است و پنجاه هزار جنگجو در این استان مستقر کرده است. گروه های مسلح در ادلب از حمایت منطقه ای و بین المللی در نبرد با ارتش سوریه و متحدانش برخوردار نخواهند بود. شاخه نظامی احرار الشام، ترکیه را به توقف حمایت از این گروه تروریستی و در نتیجه شکست در حلب متهم می کند.
بسام عبدالله کارشناس مسایل ترکیه در دمشق به المیادین گفت:«اعضای شاخه نظامی احرار الشام معتقدند که ترکیه آنها را رها کرد. این گروه های مسلح تلاش می کنند از پایبندی به توافقنامه آتش بس که آن را در آنکارا امضا کردند، فرار کنند.»
خبرنگار این شبکه خاطر نشان کرد: جبهه النصره با تشکیل ارتش جدید جهادی، در برابر امکان انزوای خود و تشکیل ائتلافی ضد آن با هدایت ترکیه و همکاری روسیه، پیش دستی کرد. در مقابل، گروه های تروریستی صقور الشام، جبهه الشامیه، جیش المجاهدین و جیش الاسلام در ائتلاف زیر نظر ترکیه مشارکت کردند تا در آینده در روند سیاسی مشارکت داده شوند. ادغام در جبهه النصره، زمینه دودستگی های جدید در گروه تروریستی احرار الشام را فراهم می کند و کشمکش بین دو شاخه سیاسی و نظامی این جنبش را تشدید می کند.