افزایش40 درصدی درآمدها با اجرای سامانه جامع گمرکی
گمرک جمهوری اسلامی ایران از افزایش 40 درصدی درامدها با اجرای سامانه جامع گمرکی خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ گمرک جمهوری اسلامی ایران از نیمه دوم سال 1392 ، استقرار سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی را در دستور کار خود قرار داد.
دستاوردهای سامانه جامع گمرکی شامل کاهش زمان، کاهش هزینه، تبادل الکترونیک اطلاعات با سازمان های همجوار به منظور جلوگیری از جعل، افزایش کشفیات قاچاق ... و همچنین افزایش همه درآمد های وصولی در 20 ردیف است.
سال 1393، اولین سال پس از استقرار سامانه جامع گمرکی، شاهد افزایش بالغ بر 58 درصدی درامد بوده ایم.
این در حالی است که ارزش واردات کالا در سال مذکور با بیش از 141 هزار و 318 میلیارد تومان نسبت به سال 1392 صرفا 14و78 صدم درصد افزایش یافته است.
نرخ برابری ارز در سال مورد بررسی از رقم 28380 به رقم 28770 با نرخ رشد یک و4 دهم درصد تغییر یافته بود.
با توجه به کاهش بسیار ناچیز در نرخ ارز، در واردات کالا شاهد افزایش واقعی حدود 15 درصد بوده ایم که از دلایل آن می توان واردات کالاهای گروه دهم و خودرو اشاره کرد.
حقوق ورودی خودرو و دیگر کالاها در سال 1392 حدود 85 هزار و 836 میلیارد ریال بوده که در سال 1393 به 135 هزار و 923 میلیارد ریال رسیده است.
با توجه به عدم افزایش چشمگیر در واردات، از دلایل عمده افزایش درآمدها می توان به قابلیت های کنترلی و افزایش دقت در محاسبات خودکار ردیف های درآمدی در سامانه جامع گمرک اشاره کرد.
همه مأخذهای متعلق به ردیف های تعرفه کالا به طور خودکار در سیستم تعیین و محاسبات انجام می شود.
گمرک ایران تاکید کرده است : روند صعودی درآمدها همچنان در سال جاری ادامه پیدا دارد به طوری که 9 ماهه سال جاری در حالی که ارزش ریالی واردات صرفاً 10 درصد افزایش یافته است، افزایش 40 درصدی در درآمدها را شاهد بوده ایم.
در سال جاری کالاهای گروه دهم نیز در کتاب مقررات صادرات و واردات تعدیل شده است.
بنا براین گزارش مهمترین دلیل این رشد در سالجاری بهکارگیری سامانههای الکترونیکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی جهت انجام تشریفات گمرکی بوده است.
درآمدهای گمرکی از زمان راهاندازی سامانه جامع امور گمرکی به دو برابر افزایش یافته و از رقم 7 هزار و 600 میلیارد تومان به 14 هزار میلیارد تومان رسیده و امسال هم شاهد افزایش 37 درصدی درآمدهای گمرکی تاکنون هستیم، این در حالی است که نرخ دلار بانکی که مبنای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی قرار میگیرد، تغییر چندانی از ابتدای سالجاری تاکنون نداشته است و میزان واردات کشورمان هم نسبت به سال گذشته ثابت مانده است.
سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی پس از روی کارآمدن دولت یازدهم به دستور دکتر مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران و با همکاری پژوهشکده سامانههای هوشمند دانشگاه تهران طراحی و راهاندازی شد.
بنابر اظهار صاحبنظران، مشارکت گسترده جوانان ایرانی و تکیه بر دانش و توانمندی دانشپژوهان داخلی، یکی از مزیتهای مهم و قابل تحسین این سامانه بهشمار میرود که حتی رؤسای چندین گمرک خارجی و معاون سازمان جهانی گمرک نیز این توانمندی داخلی را قابل تحسین دانستهاند.