اعتراض چین به آمریکا در رابطه با مسئله تایوان
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، چین با ارسال نامه ای رسمی به مقامات واشنگتن، به تصویب قانون بودجه دفاعی آمریکا که در آن تبادلات نظامی سطح بالا میان واشنگتن و تایوان پیش بینی شده است، اعتراض کرد.
چین استقلال تایوان را به رسمیت نمی شناسد و بر اصل چین واحد تاکید می کند.
در قانون بودجه دفاعی آمریکا که چند روز پیش به امضای باراک اوباما رئیس جمهور این کشور رسید، کنگره پیشنهاد کرده است وزارت دفاع یک برنامه تبادل نظامی سطح بالا با تایوان به اجرا گذارد.
وزارت امور خارجه چین یکشنبه شب با انتشار بیانیه ای اعلام کرد اعتراض رسمی شدید خود را در این باره به واشنگتن ابلاغ کرده است. در این بیانیه به صراحت اعلام شده است تایوان جزیی از سرزمین چین محسوب می شود.
وزارت امور خارجه چین تصریح کرد متنی که در آن تبادلات نظامی سطح بالا میان آمریکا و تایوان پیشنهاد شده است به لحاظ حقوقی الزام آور نیست اما این اقدام دخالت در امور داخلی چین محسوب می شود و کاملا غیرقابل قبول است.
در بیانیه دستگاه دیپلماسی چین آمده است:" ما طرف آمریکایی را ترغیب می کنیم به تعهداتی که به درباره مسئله تایوان به پکن داده است عمل کند، تماسهای نظامی خود را با تایوان متوقف نماید، از لطمه زدن به روابط پکن و واشنگتن بپرهیزد و صلح و ثبات را در تنگه تایوان به خطر نیندازد."
به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، مقامات پکن از موضع گیریها و اقدامات دونالد ترامپ برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز ابراز نگرانی کرده اند. دونالد ترامپ که بیستم ژانویه آینده فعالیت خود را رسما در کاخ سفید آغاز خواهد کرد قول داده است توازن مجدد در روابط آمریکا با چین ایجاد کند چرا که به اعتقاد وی این روابط در شکل کنونی به نفع دومین قدرت اقتصادی جهان یعنی چین و به زیان آمریکا است. ترامپ در مبارزات تبلیغاتی خود تهدید کرده است تعرفه های گمرکی سنگین تری بر واردات چین به بازار آمریکا اعمال خواهد کرد تا شرکت های بزرگ آمریکایی متقاعد شوند مشاغل صنعتی را که به کشورهای با نیروی کار ارزان منتقل کرده اند، به بازار کار آمریکا بازگردانند.
دونالد ترامپ حتی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در اقدامی که برای دستگاه دیپلماسی آمریکا کاملا غیرمعمول بود، با تسای اینگ - ون رئیس تایوان گفتگویی تلفنی داشت و با این کار خود واکنش تند دولت چین را برانگیخت. از سال هزار و نهصد و هفتاد و نه که دولت آمریکا تصمیم گرفت بدون اعتنا به تایوان، چین خلق را به رسمیت بشناسد، این اولین تماس تلفنی یک رئیس جمهور آمریکا با رئیس منطقه تایوان است.
دونالد ترامپ هفته گذشته نیز پیتر ناوارو اقتصاددان آمریکایی را که نسبت به روابط آمریکا با چین بدبین است، به عنوان رئیس شورای تجارت ملی دولت آتی آمریکا منصوب و با این کار نگرانیهای مقامات پکن را درباره آینده روابط کشورشان با آمریکا تشدید کرد.