«لاک قرمز»؛ آینهای در برابر معضلات جامعه
فیلم سینمایی «لاک قرمز» با روایت قصه دختری نوجوان به نام اکرم و مشکلاتش؛ آینهای در برابر معضلات جامعه است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر فیلم اولی های خوب زیادی را به سینما معرفی کرد؛ یکی از این فیلم اولیها سیدجمال سیدحاتمی است.
«لاک قرمز» از 11 آذر به اکران عمومی در آمد و با استقبال نسبتاً خوبی از سوی مخاطبان سینما رو به رو شده است.
این فیلم قصه دختری به نام اکرم و خانواده اش را به تصویر می کشد؛ خانواده ای کم بضاعت که با فوت پدر اوضاعشان بدتر می شود. پدر وسایل و عروسک های چوبی می سازد و بعد از فوتش اکرم عروسک های چوبی پدر را به فروش می گذارد؛ در همین حین هنگام وارد شدن اکرم به جامعه با چالش هایی رو به رو می شود که روند داستانی فیلم را شکل می دهد.
در «لاک قرمز» حجم بالایی از مشکلات و معضلات به تصویر کشیده شده است و به دلیل واقعی و باور پذیر بودن اتفاقات و موقعیت ها ممکن است مخاطب فیلم با سر درد سالن سینما را ترک کند. رئال بودن این فیلم و توانایی نویسنده و کارگردان در باور پذیر کردن شخصیت ها و موقعیت ها از نقاط مثبت فیلم به حساب می آید. البته تمایل کارگردان به نمایش بخشی از اتفاقات ناهنجار جامعه سبب شده است تا از بعضی از صحنه هایی که جای کار بیشتری داشته زود بگذرد که صحنه بازداشت اکرم از جمله آنهاست.
«لاک قرمز» یک درام اجتماعی است که مخاطب را به تفکر وادار می کند و می تواند چالش جدیدی در ذهنش به وجود آورد. این فیلم به خوبی نشان می دهد خانواده کم بضاعتی که سرپرست خود را از دست می دهند ممکن است در چه چاله هایی بیافتند و کودک و نوجوانی که در یک وضع نا بسامان زندگی می کند چه آینده ای خواهد داشت.
نخستین اثر سینمایی جمال سید حاتمی تلنگری به مردم و مسئولان است که حواسشان به کودکان بی سرپرست باشد تا فشار مشکلات آن ها را به بیراهه نکشاند و آفتی برای آینده جامعه نشوند.
در کل اگر چه حرفهایی که در لاک قرمز زده می شود تلخ است اما عمق و اثر گذاری آن که حاصل فضا سازی درست، کارگردانی حساب شده و قصه منسجم آن است قابل قدردانی است.
یکی از نقاط قوت دیگر این فیلم انتخاب بازیگر و بازی بازیگرانش است. در این فیلم نقش ها به خوبی از کار در آمده و بازی ها درست و به اندازه است.
پردیس احمدیه بازیگر جوانی که نقش اکرم را ایفا می کند به زیبایی با نقش ارتباط گرفته و حس و حال خود را به مخاطب منتقل می کند، بهنام تشکر متفاوت ترین نقش چند سال اخیرش را ارائه داده و پانته آ پناهی ها ترس، نگرانی و احساس مسئولیت مادرانه در برابر فرزندش را به خوبی به تصویر کشیده است.
تدوین و فیلمبرداری «لاک قرمز» هم کم نقص است و حس نگرانی، اضطراب و بلا تکلیف بودن را به مخاطب انتقال می دهد.
پایان بندی لاک قرمز قدری جای کار و تأمل بیشتر داشت. سید حاتمی در فیلمش بسیاری از معضلات جامعه را به تصویر کشیده و بهتر بود تمام این معضلات به شکل منطقی ساماندهی شده و روزنه ای از امید در زندگی اکرم پیدا شود اما این اتفاق نیافتاد.
با وجود ضعف در بعضی از بخش های فیلم از جمله بعضی از کنشهای بین افراد، «لاک قرمز» اثری اجتماعی است که همچون آینه بخشی از مشکلات جامعه را نشان می دهد و در صورت داشتن موقعیت هایی متعادل تر و تلطیف شده تر می توانست اتفاقات بهتری را برای خود رقم بزند.