نشانه های تردید در نوع مناسبات دو قدرت جهانی ؛
چین و آمریکا، هراس متقابل تجاری
با انتخاب پیتر ناوارو ، به سمت رئیس شورای تجارت ملی کاخ سفید ، رسانه های دولتی چین در مورد « رویارویی با آمریکا » هشدار دادند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری رویترز از پکن، بعد از آنکه دونالد ترامپ پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیتر ناوارو اقتصاددانی با خط مشی افراطی در قبال چین را به عنوان رئیس شورای تجارت ملی کاخ سفید انتخاب کرد، رسانه های دولتی چین روز جمعه در مورد « رویارویی با آمریکا » هشدار دادند.
ناوارو یک فرد دانشگاهی است و زمانی به عنوان مشاور سرمایه گذاری فعالیت کرده است. او نویسنده کتابهایی متعدد از جمله « مرگ توسط چین : چگونه آمریکا پایگاه تولید خود را از دست داد» است.این کتاب که فیلم مستندی هم از آن ساخته شده است به تمایل پکن برای اینکه به قدرت غالب اقتصادی و نظامی در آسیا بدل شود می پردازد.
انتخاب های خنده دار !
روزنامه رسمی انگلیسی زبان چاینا دیلی در سرمقاله خود نوشته است :« اینکه اشخاصی چون ناوارو که تمایلاتی علیه چین دارند برای کار در سمت های مهم در دولت آینده آمریکا انتخاب می شوند اصلا موضوع خنده داری نیست.»
این روزنامه نوشته است :« دولت جدید آمریکا باید این نکته را در نظر داشته باشد که مناسبات تجاری و اقتصادی بین دو اقتصاد بزرگ جهانی اکنون به نزدیکترین حد رسیده است و هر حرکتی برای آسیب رساندن به این رابطه برد-برد فقط به باخت هر دوی آنها منجر خواهد شد.»
روز پنجشنبه وزارت خارجه چین در واکنش به انتخاب ناوارو گفته بود تیم انتقالی ترامپ و جهت سیاسی احتمالی آن را از نزدیک زیر نظر دارد و اینکه همکاری بین دو کشور تنها گزینه درست است.
رویکردهای تند !
روزنامه بانفوذ گلوبال تایمز که توسط روزنامه رسمی « مردم » حزب کمونیست چین منتشر می شود هم در سرمقاله خود نوشته است تصمیم ترامپ در مورد ناوارو « اصلا در حکم یک نشانه مثبت نیست .»
گلوبال تایمز افزوده است :« چین باید با این واقعیت که تیم ترامپ همچنان رویکرد تند خود را در قبال چین حفظ کرده است روبرو شود. چین باید هرگونه توهمی را کنار بگذارد و بطور کامل آماده هر حرکت تهاجمی دولت ترامپ باشد.»
این روزنامه نوشته است :« چین آنقدر قدرت دارد که در مقابل دولت ترامپ مقاومت کند. پکن به تنش در مناسبات دو کشور عادت خواهد کرد. اگر واشنگتن جرئت کند پکن را در مورد منافع پایه ای اش تحریک کند پکن از شکل گیری یک رویارویی با آمریکا و تحت فشار گذاشتن واشنگتن برای ادای احترام به چین ترسی نخواهد داشت.»