قالیباف
ضرورت انتقال نمایشگاه های اقتصادی از مصلی
شهردار تهران با بیان اینکه موضوع ترافیک، موضوع عمومی همه کلانشهرهای دنیاست گفت: طبیعتاً برای حل مشکل ترافیک باید طرح های جدیدی داشته باشیم و از تجربه کلانشهرها استفاده کنیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، محمدباقر قالیباف در حاشیه نظارت ستادی شهرداری منطقه 7 افزود: منطقه هفت در حوزه مرکزی شهر تهران قرار دارد و در شرایطی قرار گرفته که برخی نواحی بخش شرقی آن از محرومیت خاصی در حوزه بافت فرسوده و... برخوردار هستند، البته قسمت غربی منطقه شرایط مناسب تری دارد. همچنین در این منطقه زیرساخت های خوب بزرگراهی همچون اتوبان امام علی(ع)، اتوبان شهید صیاد شیرازی، تأمین دسترسی ها، احداث رمپ و لوپ ها و.... ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه منطقه در حوزه حمل و نقل عمومی و مترو از شرایط خوبی برخوردار است، گفت: سرانه های خدماتی منطقه 7 در زمینه پارک ها و فضای سبز دچار کمبودهای جدی است و در زمینه میادین میوه و تره بار و فضاهای ورزشی نیز نیازمند توجه بیشتری در برخی محلات هستیم. در جریان نظارت ستادی امروز تصمیمات خوبی گرفته شد و اهالی تحول جدی را در این حوزه ها شاهد خواهند بود.
قالیباف ادامه داد: 3 محله منطقه 7 دارای اشکالاتی در زمینه های عمرانی و خدماتی بودند که اقدامات ویژه ای در طول ماه های گذشته برای حل این مشکلات انجام شده است.
شهردار تهران همچنین به موضوع برگزاری نمایشگاه در داخل محدوده شهری اشاره کرد و گفت: بعضی از نمایشگاه ها در منطقه هفت تهران برگزار می شود که ضرورتی به برگزاری آنها در داخل شهر وجود ندارد. به نحوی که گاهی اوقات در بخشی از مصلی بزرگ امام خمینی(ره) و اراضی جنوب مصلی - که در اختیار مصلی تهران است - نمایشگاه هایی برگزار می شود که جنبه اقتصادی دارند.
وی ادامه داد: برخی از نمایشگاه ها دارای جنبه فرهنگی هسند و تقاضای سفر آنها کم است که برگزاری این نمایشگاه ها ایرادی ندارد چراکه مصلی امام خمینی(ره) نیز یک مجموعه فرهنگی است و می تواند این نمایشگاه ها را میزبانی کند. اما نمایشگاه هایی با جنبه اقتصادی نباید در این محدوده برگزار شود چراکه شاهد هستیم برگزاری این نمایشگاه ها مزاحمت های جدی برای عبور و مرور شهروندان و اهالی محل ایجاد می کند.
قالیباف همچنین افزود: پیش از این مشکلاتی در حوزه شهرسازی و بافت فرسوده وجود داشت که در پایش طرح تفصیلی این اشکالات در حوزه معابر منطقه مرتفع شده است.
شهردار تهران در پاسخ به سؤالی پیرامون وضعیت ترافیک شهر تهران تأکید کرد: موضوع ترافیک، موضوع عمومی همه کلانشهرهای دنیاست. حتی در شهرهایی که شبکه مترو آنها کامل شده است نیز موضوع استفاده از خودرو شخصی و ترافیک وجود دارد. طبیعتاً برای حل مشکل ترافیک باید طرح های جدیدی داشته باشیم و از تجربه بقیه کلانشهر استفاده کنیم.
وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون پیشنهاد مطرح شده از سوی رئیس پلیس راهور به منظور اخذ عوارض به جای جریمه خودروها به منظور توسعه حمل و نقل عمومی، ابراز داشت: با اصل این کار موافق هستم و در مصاحبه های گذشته نیز مرتب بر این موضوع تأکید داشتم اما باید توجه داشته باشیم در کنار تصمیماتی که جنبه سلبی دارد و محدودیت ایجاد می کند - که این محدودیت ها هم باید ایجاد شود - باید کارهای ایجابی هم صورت گیرد.
قالیباف یادآور شد: در تمامی دنیا صنایع خودروسازی سهم خود را نسبت به ورود آلاینده ها، نوسازی خودروهای فرسوده و ترافیک پرداخت می کنند اما در ایران شاهد هستیم خودروسازها به صورت یک طرفه خودرو را تولید کرده و منفعیت آن را می برند اما هیچ عوارضی بابت آن پرداخت نمی کنند.
شهردار تهران تصریح کرد: خانواده هایی هستند که چهار خودرو مختلف در منزل دارند و هر روز اعضای این خانواده با چهار خودروی تک سرنشین در شهر حرکت می کنند که حتماً باید برای این موارد چاره ای اندیشیده شود.
وی همچنین به ورود بیش از هزار خودروی جدید به شهر تهران به صورت روزانه اشاره کرد و گفت: زیرساخت های شهر در حوزه دسترسی های بزرگراهی کامل شده و هم اکنون بزرگراهی در طرح جامع تهران وجود ندارد که باقی مانده باشد.
قالیباف در ادامه بر ضرورت رعایت عدالت در اجرای طرح های ترافیکی تأکید کرد و گفت: چرا ساکنانی که در محدوده طرح ترافیک زندگی می کنند، باید با محدودیت در تردد روبرو باشند؟ افراد ساکن در محدوده طرح ترافیک برای تردد باید قبل از ساعت آغاز طرح، از خانه بیرون بیاید و بعد از اتمام زمان طرح ترافیک به منزل برگردند.
شهردار تهران افزود: حتماً این محدودیت ها باید وجود داشته باشد اما عدالت و توجه به ظرفیت های ایجابی یک ضرورت است که اگر به آن توجهی نداشته باشیم دچار مشکل خواهیم شد. همچنان که اگر این محدویت ها را ایجاد نکینم نیز در کنترل ترافیک موفق نخواهیم بود.
برنامه ریزی ویژه برای 63 محله فقیر پایتخت
شهردار تهران گفت: ما برای 63 محله ای که فقیرترین و نیازمندترین محلات شهر تهران هستند تصمیم گیری کرده ایم تا بتوانیم با کمک یکدیگر بسیج شویم و مسایل این محلات را حل و فصل کنیم که در این میان 3 محله هم در منطقه هفت تهران قرار دارد.
محمد باقر قالیباف در نشست با دبیران شورایاری و مدیران محلات منطقه هفت تهران با اشاره به برخی پروژه های اجرا شده در این منطقه از جمله اتوبان امام علی (ع)، باغ موزه قصر، امتداد خیابان شهید مطهری، امتداد خیابان صیاد شیرازی، تعریض خیابان دماوند، احداث زیرگذر میدان امام حسین (ع) و .... افزود: البته همه این پیشرفت ها به معنی آن نیست که نباید مطالبه گری کنیم چرا که اگر شورایاری ها مطالبه گری نکنند در واقع به وظیفه خود عمل نکرده اند.
وی تاکید کرد: بنده از روز اول با همه باورم به سمت شورایاری ها آمدم و معتقدم شورایاری ها اساس برنامه ریزی و پیشرفت شهر تهران هستند چرا که کارهای مینیاتوری، فرهنگی، تربیتی و حتی خدماتی و عمرانی که مردم به صورت مستقیم از آن ها بهره مند می شوند، جز از شورایاری ها از عهده فرد دیگری بر نمی آید.
قالیباف افزود: هم اکنون منطقه هفت از نظر تعداد ایستگاه های مترو نسبت به دیگر مناطق شهر تهران از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است، در ادامه نیز با تکمیل خط شش مترو طی ماه های آینده و عبور این خط از میدان های سپاه و شهدای هفتم تیر، دسترسی شهروندان این منطقه به شبکه مترو تکمیل خواهد شد و امکان دسترسی به غرب پایتخت فراهم می شود.
شهردار تهران در ادامه به موضوع نوسازی بافت فرسوده نیز اشاره کرد و گفت: در موضوع بافت فرسوده هم اکنون حتی عوارض و آیتم های متفرقه نیز حذف شده است تا تسهیلات مناسبی برای شهروندان فراهم شود. در این زمینه روزی بود که ما عوارض، جریمه ها و خلافی گذشته را هم دریافت می کردیم اما در قدم بعدی میزان تسهیلات به 50 درصد کاهش یافت و سپس همه عوارض و آیتم های متفرقه در بافت فرسوده شامل بخشودگی شدند.
وی افزود: حتی در حال حاضر برای نوسازی بافت فرسوده امتیازاتی را هم اختصاص می دهیم به نحوی که در بعضی موارد حق انشعاب واحدهای مسکونی واقع در بافت فرسوده را حل کرده ایم و در موارد خاص نسبت به تامین وام برای افراد نیازمند نیز اقدام می کنیم.
وی گفت: نتیجه این اقدامات آن شده است که اگر درکشور نرخ نوسازی بافت فرسوده زیر 5 درصد است، این رقم هم اکنون در شهر تهران به 34 رسیده است. به عنوان نمونه تا پیش از این ساخت و سازی و نوسازی بافت فرسوده در منطقه 12 با کندی همراه بود، اما با این اقدامات ساخت و سازی در منطقه 12 به دو برابر افزایش پیدا کرده است.
قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به شورایاران و مدیران محلات، تاکید کرد: از این به بعد کار شهر زمانی کیفیت پیدا می کند که به صورت مینیاتوری کار کنیم.
وی افزود: ما برای 63 محله ای که فقیرترین و نیازمندترین محلات شهر هستند تصمیم گیری کرده ایم تا بتوانیم با کمک یکدیگر بسیج شویم و مسایل این محلات را حل و فصل کنیم که در این میان 3 محله هم در منطقه هفت تهران قرار داد.
شهردار تهران گفت: منطقه هفت خودش پازل کوچکی از تهران است، به نحوی که دو ناحیه این منطقه در وضعیت متوسط قرار دارند، دو ناحیه کاملا نیازمند توجه ویژه هستند و دو ناحیه نیز نسبتا برخوردارند. همچنانکه در یک نگاه کلی نیز شاهد هستیم غرب و شمال شهر تهران از مناطق برخوردار و شرق و جنوب نیز نیازمند توجه هستند.
قالیباف ابراز داشت: با وجود این قطب بندی ها توانستیم طی یک دهه گذشته تعادلی را در زیر ساختهای کلان مناطق شهر تهران برقرار کنیم اما الان نیازمند کارهای دقیق هستیم.
وی گفت: به عنوان نمونه هم اکنون مشکل تقاطع اتوبان امام علی (ع) و خیابان شهید مدنی برطرف شده و تامین دسترسی ها صورت گرفته تا آرزوی چندین سال مردم محقق شود.