ثبت ملی اثر طبیعی زمین لغزش سیمره لرستان
اثر طبیعی زمین لغزش سیمره در استان لرستان ثبت ملی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت:هفته گذشته طرح ثبت ملی زمین لغزش سیمره مطرح و مدارک لازم ارائه شد و در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت رسید.
محمدرضا اسدی افزود:هم اکنون پرونده ثبت جهانی آن نیز تهیه شده است تا این کار انجام شود.
وی با بیان اینکه زمین لغزش سیمره پدیدهای بسیار نادر در دنیا است، گفت:این اثر طبیعی در پلدختر قرار دارد و وسعت آن 28 هزار کیلومتر است که در بخش زاگرس میانی به نامهای زمین لغزش کبیرکوه، پلدختر و سیمره و بهمن سنگی سیمره از آن یاد میشود.
معاون میراث فرهنگی لرستان این پدیده را یکی از زمینلغزشهای غیرآتشفشانی دنیا دانست و افزود:این اثر در حدود 11 هزار سال قبل در دره سیمره اتفاق افتاد و ماحصل رویدادهای رانشی سنگی بوده که ابعاد تقریبی آن به طول 16 و عرض 5 کیلومتر است و 30 متر ضخامت دارد.
وی با بیان اینکه زمینلغزش سیمره از دامنه شمال شرقی کبیرکوه جدا و سبب خرد شدن لایههای سنگی شده است، گفت:همچنین حرکت مصالح لغزشی به طول 25 کیلومتر در امتداد شیب و طاقدیس دامنه کبیرکوه جریان داشته که باعث ایجاد سد طبیعی و دریاچه تاریخی سیمره شده است.
اسدی این زمینلغزش را بزرگترین گسیختگی سنگی جهان عنوان کرد و گفت: این پدیده یک اتفاق طبیعی در زاگرس ایران بوده و پدیدهای منحصر به فرد در لرستان است.
وی گفت: همچنین منشأ ایجاد تالابهای 11 گانه دهستان جلوگیر و جایدر به خاطر این پدیده بوده که حدود 25 هزار هکتار مساحت تقریبی آن است.
اسدی افزود:از این پدیده طبیعی 20 هزار هکتار در مرز سیاسی استان قرار دارد و در آینده قصد داریم به عنوان یک ژئوپارک در مجامع جهانی آن را به ثبت برسانیم.