همایش حمایت از سفره سالم بامعرفی 23 نوع غذای سالم و رستوران دارای نشان سلامت،در شیراز برگزار شد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس، مینا فیروزی دبیر برگزاری این همایش با اشاره به اینکه استفاده از محصولات ارگانیک و نان سبوسدار مهمترین رویکرد این همایش است گفت: استفاده از نانهای سبوسدار، از بیماریهای دیابت، چربی، قند خون، نارساییهای قلبی و عروقی پیشگیری میکند.
رییس مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز ،دراین همایش گفت : بیشتر بیماری های غیر واگیر ناشی از مواد غذایی ناسالم وتغذیه نامناسب است .
قاسمی پور افزود :به منظور ارایه غذای سالم به مردم ، رستوران ها و بیرون برها نشان دوست دار سلامت دریافت میکنند .
وی تصریح کرد:استفاده مناسب از نمک ، چربی و قند در غذاهای ارایه شده و نحوه طبخ ، برای دریافت نشان دوستدار سلامت لازم است.
وی گفت:تاکنون 12 رستوران پس از بررسی از سوی کارشناسان تغذیه نشان سلامت دریافت کردهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این همایش گفت :کم تحرکی و تغذیه نا مناسب علت ۷۶ درصد بیماری های غیر واگیر است.
دکتر مقدمی افزود :فشار خون ،به دلیل استفاده از نمک، بیماری دیابت به دلیل مواد قندی و استفاده از روغن و چربی موجب سکته و گرفتگی عروق می شود .
وی افزود: مطالعات نشان داده است که هر نفر در ایران ۶۶ گرم در روزشکر مصرف می کند که دوبرابر میزان استاندارد است،ومصرف نمک نیز درایران ،روزانه برای هر فرد بین ۱۲ تا ۱۵ گرم است که که سه برابر حد مجازاست .
این مقام مسئول، خود مراقبتی، ورزش و تغذیه سالم را ضامن سلامتی افراد جامعه عنوان کرد .