امکانسنجی استفاده از کریدورهای انتقال برق با ظرفیت بالا در کشور
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر امکانسنجی استفاده از کریدورهای انتقال توان با ظرفیت بالا را برای ایران یک ضرورت عنوان کرد.
بهگزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، دومین نشست هماندیشی مرکز توسعه فناوری سامانههای انتقال توان با ظرفیت بالا در پژوهشگاه نیرو با موضوع امکانسنجی استفاده از کریدورهای انتقال توان با ظرفیت بالا برای ایران و معرفی طرحهای دو سال نخست این مرکز با حضور "مجید فرمد" معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر و نمایندگان شرکت توانیر، شرکتهای مشاور، شرکتهای پیمانکار، شرکتهای صاحب فناوری و همچنین متخصصین این حوزه فناوری برگزار شد.
در این نشست با تشریح نتایج حاصل از طرح "مطالعات امکانسنجی استفاده از کریدورهای انتقال توان با ظرفیت بالا برای ایران" عنوان شد که با توجه به رشد مصرف برق و برنامه، توسعه ، نیروگاهی در ایران در 15 سال آینده، قطبهای مازاد تولید برق در ایران مناطق جنوبغربی، شمالشرقی و شمال غربی کشور بوده و قطبهای نیاز مصرف برقهای منطقهای تهران، اصفهان، مازندران و زنجان واقع در مرکز و شمال ایران هستند.
بنابراین بهمنظور انتقال این مازاد تولید به مراکز مصرف، کریدورهایی با ظرفیتهای چند هزار مگاواتی نیازمند خواهد بود که برای تحقق این کریدورها استفاده از فناوریهای انتقال توان با ظرفیت بالا اجتنابناپذیر است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر ضمن تقدیر از فعالیتهای صورت گرفته در این مرکز، الگوریتم اجرای این پروژه را منطقی خوانده و بر لزوم تطابق نتایج حاصل از این پروژه با مستندات شرکت توانیر تاکید کرد.
فرمد همچنین عنوان کرد که در صورت تأیید نتایج این پروژه، استفاده از فناوریهای انتقال توان با ظرفیت بالا درآینده ضروری مینماید.
در این نشست همچنین دو طرح پایلوت " احداث خط HVDC مقیاسکوچک برای تأمین برق یک روستای دورافتاده" و "پیادهسازی یک نمونه سیستم بهرهبرداری از ظرفیت دینامیکی خطوط در سطح فوقتوزیع" ازجانب جعفریان، معاون مرکز انتقال توان معرفی شده و مورد بحث و بررسی اعضای نشست قرار گرفت.
معاون مرکز انتقال توان در این باره عنوان کرد که توسعه فناوریهای انتقال توان با ظرفیت بالا باید در ابتدا بهصورت پایلوت بوده و سپس با ارزیابی نتایج حاصل از اجرای این طرحها و دانش فنی کسب شده، توسعه فناوری میتواند در مقیاسهای بزرگ و تجاری دنبال گردد. وی همچنین نتیجه مهم دیگر اجرای این طرحهای پایلوت را فرهنگسازی توسعه ، این فناوریها در صنعت برق کشور معرفی کرد.