انگلیس براساس مجوزهای مبهم به عربستان سلاح می فروشد
عربستان سعودی به سبب نقش خود در جنگ یمن که در آن حملات هوایی ریاض موجب کشته شدن تعداد زیادی از غیر نظامیان شده ، به طور گسترده ای محکوم شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نوشته ایندیپندنت، انگلیس مخفیانه و بر اساس نوعی مجوز مبهم صادراتی ،در حال فروش سلاح به عربستان سعودی و کشورهای دیگر است.
صنعت دفاعی و نظامی، نقشی مهم در اقتصاد انگلیس دارد و هر سال حدود هفت میلیارد و هفتصد میلیون پوند درآمد زایی می کند.
در عین حال، دولت های بسیاری از کشورهایی که از انگلیس سلاح خریداری می کنند، از لحاظ حقوق بشر سوابقی مشکوک دارند آنهم در حالی که مقاصد این صادرات باید با معیارهای حقوق بشر مطابقت داشته باشد.
اکنون تعداد فزاینده ای از محموله های نظامی برغم انتقادات قانونگذاران انگلیسی، بر اساس «مجوز صادراتی تکی نامحدود» فروخته می شوند که طبق آن ،محموله های متعدد پس از بررسی اولیه و فقط با صدور یک مجوز می توانند تا پنج سال به یک مقصد صادر شوند .کالاهایی که با این مجوز صادر می شوند، «کالاهای با حساسیت کمتر» هستند ولی فعالان در انگلیس می گویند این موضوع به دلیل اینکه درباره اش ابهام وجود دارد، اغلب نقض می شود. علاوه بر این، نیازی نیست ارزش این کالاها به صورت علنی اعلام شود بنابراین مشخص کردن ارزش آنها دشوار می شود هر چند ارزش آنها دهها میلیون پوند برآورد می شود.
به عنوان مثال، با استفاده از فقط 32 مجوز ،150 نوع مختلف کالاهای دفاعی و نظامی از جمله فن آوری و قطعات هواپیماهای جنگنده به عربستان سعودی صادر شده است.
عربستان سعودی به سبب نقش خود در جنگ یمن که در آن حملات هوایی ریاض موجب کشته شدن تعداد زیادی از غیر نظامیان شده ، به طور گسترده ای محکوم شده است.
کالاهای انگلیسی دیگری که بر اساس مجوز صادراتی تکی نامحدود صادر شده است عبارتند از تفنگ،سلاح های کنترل جمعیت و بالگرد.
در حالی که طرفداران مجوز صادراتی تکی نامحدود معتقدند این نوع مجوزها موجب افزایش بهره وری و کاهش کاغذ بازی می شود، مخالفان می گویند این نوع مجوزها باعث می شود جلوگیری از فروش های نامناسب غیرممکن شود.
اندرو اسمیت از گروه «پویش مقابله با تجارت تسلیحات» گفت :« مجوزهای نامحدود فقط عدم شفافیت در معاملات اسلحه را تشدید کند. سلاح های انگلیسی نقشی مهم در ویرانی یمن ایفاء می کنند و این بدان معنی است که میزان صادرات اسلحه می تواند حتی بالاتر از آنچه ما اکنون فکر می کنیم، باشد. صادرات سلاح می تواند پیامدهای مرگباری داشته باشد و پیام حمایت از برخی حکومت های سرکوبگر را ارسال کند.»