قطعنامه مجمع عمومی و واقعیتهای سوریه؟!
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه قطعنامه پیشنهادی کانادا با موضوع اوضاع انسانی در سوریه که با اغراض سیاسی تدوین شده بود، تصویب کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه قطعنامه پیشنهادی کانادا با موضوع اوضاع انسانی در سوریه که با اغراض سیاسی تدوین شده بود، تصویب کرد.
قطعنامه پیشنهادی درباره سوریه با اینکه به مشکل اصلی سوریه یعنی فعالیت گروه های تروریستی هیچ اشاره ای نکرده بود، دیروز با 122 رأی مثبت، 13 رأی منفی و 36 رأی ممتنع به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید.
این قطعنامه در حالی تصویب میشود که شورای امنیت سازمان ملل متحد چند روز پیش به دلیل وتوی چین و روسیه نتوانست قطعنامهای درخصوص آتشبس فوری در حلب را تصویب کند.
قطعنامه پیشنهادی در مجمع عمومی سازمان ملل در حالی مطرح شده است که پیشرویهای ارتش سوریه سبب شده است گمانه زنی درباره آزاد سازی حلب افزایش یابد.
در قطعنامه مجمع عمومی از دبیرکل سازمان ملل متحد درخواست شده است ظرف مدت 45 روز گزارشی را درباره اجرای این قطعنامه به همراه توصیه هایی درخصوص راه ها و ابزارهای محافظت از غیرنظامیان ارائه کند.
مارک آندره بلانچارد سفیر کانادا در سازمان ملل متحد نیز اذعان کرد این قطعنامه راه حلی برای بحران سوریه نیست اما بیانیه ای مهم است.
از سوی دیگر ویتالی چورکین سفیر روسیه در سازمان ملل متحد نیز روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگاران درباره این قطعنامه گفت: «واقع بینانه نیست اگر انتظار داشته باشیم این قطعنامه منجر به یک تغییر اساسی قابل توجه در اوضاع سوریه شود.»
غلامحسین دهقانی سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پیش نویس قطعنامه را یک طرفه و غیر منطبق با واقعیت موجود در سوریه خواند. وی در ادامه افزود: "این بحران فقط معلول مسأله است و قطعنامه کاملا درباره ریشه های آن سکوت کرده است. حقیقتی روشن است که تروریسم و افراط گرایی خشن ریشه های این فاجعه هستند و این موضوعی است که باید در ابتدا و با فوریت از سوی جامعه جهانی حل و فصل شود."
بنابراین می توان گفت که این قطعنامه از ابتدا نامتوازن، نامناسب، جانبدارانه و غیر منطبق با واقعیت موجود در سوریه بوده و اهدافی غیر از یافتن راه حل را دنبال کند.
شایان ذکر است ائتلاف به رهبری آمریکا هیچ وقت به فکر غیرنظامیان و به دنبال راه حل برای خروج از بحران سوریه نبودهاند در غیر این صورت زمینه را برای هجوم تروریستها به سوریه و سازماندهی و تجهیز آنها فراهم نمیکرند. آنها همیشه درصدد بودهاند به بهانه ای مختلفی مواضع تروریست ها را تقویت نماید و اقدام به تصویب قطعنامه در مجمع عمومی برای غیر نظامیان نیز از دیگر ترفندهای است که آمریکا و سایر کشور دنباله رو آن برنامه ریزی نموده اند تا از پیشروی هایی که ارتش سوریه در شرق حلب داشته جلوگیری نمایند.
اگر کشورهایی که رأی به تصویب این قطعنامه داده اند به فکر غیرنظامیان هستند چرا جنایات علیه بشریت گروه های تروریستی را که عمده ترین علت رنج غیر نظامیان و چالشی عمده برای عملیات کمک رسانی انسان دوستانه به شمار می آیند، محکوم نکردهاند.
----------------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی