ساماندهی کانال های تلگرامی بزودی
رئیس پلیس فتای نیروی انتظامی از ساماندهی کانال های تلگرامی با بیش از پنج هزار عضو با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردار کمال هادیانفر در حاشیه دومین نشست پی جویی موثر و کارآمد جرایم سایبری در جمع خبرنگاران گفت: ساماندهی کانال های تلگرامی مصوبه جلسه شورای عالی فضای مجازی است که پیش نویس آن را مرکز ملی فضای مجازی ارسال کرده است.
وی افزود: براساس این مصوبه مقرر شده است تا وزارت ارشاد کانال های بیش از پنج هزار عضو را ساماندهی و از این طریق معاونت دیجیتال این وزارتخانه نیز سایتی را آماده کند که این کار تا 10 روز دیگر انجام می شود.
سردارهادیانفر گفت: افراد دارای کانال تلگرام با بیش از پنج هزارعضو ، مکلفند براساس این مصوبه در این سایت ثبت نام و اَدمین کانال خود را معرفی کنند تا احراز هویت انجام شود.
وی درباره ساماندهی سیمکارت های مجهول افزود: بیش از 160 میلیون سیم کارت در کشور وجود دارد که از این تعداد ، 30 میلیون سیمکارت یا تشابه اسمی دارد و یا مجهول الهویه است.
سردار هادیانفر گفت: البته 20 میلیون از این سیمکارت ها ساماندهی شده است و10 میلیون دیگر در مرحله رسیدگی نهایی قراردارد تا هویت آنها مشخص شود.
وی افزود: تخلفات گذشته برخی از این اپراتورها براساس این مصوبه رسیدگی می شود و اساس کار ما این است که با همکاری وزارت ارتباطات این موضوع ساماندهی شود.
رئیس پلیس فتای نیروی انتظامی اضافه کرد: در ادامه مصوبه جلسه شورای عالی فضای مجازی این نکته مطرح شده است که وزارت ارشاد باید ضوابطی را برای کاربرد مثبت به این شورا ارسال کند و معیاری برای دستگاه های انتظامی و امنیتی دربرخورد با تخلفات مشخص شود که به این ترتیب پلیس فتا با جرایم عمومی با تاکید بر جرایم اخلاقی و اقتصادی بعد از تعیین این ضوابط؛ برخورد می کند.
وقوع 66 درصدی جرائم تلگرامی در شبکه های اجتماعی موبایل پایه
سردار هادیان فر گفت: 20 درصد این جرائم در اینستاگرام و کمتر از 10 درصد آن در واتس آپ اتفاق می افتد.
وی با اشاره به اینکه باید سرور دسترسی در اختیار ما باشد افزود: سرور تلگرام ، واتس آپ و اینستاگرام در اختیار ما نیست و کشورهای مربوط تمایلی برای دسترسی ایران به سرورهای مرکزی آن ندارند.
سردار هادیانفر گفت: در شورای عالی فضای مجازی به آنها فرصت داده ایم تا سرورهای مذکور را در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دهند.
رئیس پلیس فتای ناجا ابراز امیدواری کرد تا سال آینده از ظرفیت های بومی برای بهرمندی از این فناوری ها استفاده کنیم.
اختصاص 60 درصدی جرائم سایبری به برداشت های غیرمجاز بانکی
رئیس پلیس فتای ناجا از اختصاص 60 درصد جرایم فضای مجازی به کلاهبرداری ها و برداشت های غیر مجاز از حساب های بانکی در سال جاری خبر داد.
سردار هادیان فر گفت: بیش از 86 درصد از این پرونده ها کشف شده و به نتیجه رسیده است.
سردار هادیانفر افزود: آخرین پرونده در تهران بوده که هکر، اطلاعات بانکی 800 مشتری یک بانک خصوصی را هک کرده بود و فعلا در حال بررسی هستیم که آیا کارمندان بانک با آنها همکاری داشتند یا خیر.
وی همچنین از انهدام یک شبکه گسترده قماربازی برخط( آن لاین) با کلاهبرداری و قماربازی به مبلغ 23 میلیارد تومان خبر داد.
سردار هادیانفر گفت: با متلاشی شدن این شبکه 5 عضو اصلی دستگیر شدند.
وی افزود: تاکنون 3 هزار 323 کانال در حوزه قمار بازی در داخل و خارج شناسایی شده اند.
سردار هادیانفر گفت: در این رابطه 248 پرونده قضایی تشکیل و 184 نفر دستگیر شده اند و پول ها بلوکه شده است.
رئیس پلیس فتا برای افزایش جریان اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به خانواده ها درباره تبعات استفاده نادرست از شبکه های اجتماعی خواستار همکاری بیشتر و موثر رسانه ملی با پلیس فتا شد.