نایب رئیس اتحادیه صنف ساعت:
درصنف ما کالای قاچاق وجود ندارد
نایب رئیس اتحادیه صنف ساعت گفت: در صنف ما چون تعرفه گمرکی واردات قانونی ساعت تنها چهار درصد است بنابراین کالای قاچاق وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا خانلو در جمع خبرنگاران افزود: دولت برای حمایت از تولید داخلی در کالاهایی مانند لوازم خانگی که در داخل کشور تولیدات داریم تعرفه گمرکی بالا می بندد اما چون ساعت در ایران تولید نمی شود گمرکی پایینی دارد و صنف ما چیزی به اسم قاچاق ندارد.
وی گفت: البته ممکن است تا یک درصد کالای قاچاق به وسیله مسافر که آن را به دست خود می بندد وارد کشور بشود که رقم ناچیزی است.
خانلو با اشاره به بازرسی های اخیر بازرسان اصناف به همراه نمایندگان تعزیرات و وزارت صنعت، معدن و تجارت از صنوف مربوطه خود برای مبارزه با عرضه کالای قاچاق افزود: در صنف ما نیز بازرسان با حضور نمایندگان دادستانی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات، بازرسی های منظمی انجام می دهند که با تخلفاتی نظیر گرانفروشی، نداشتن پروانه کسب و عدم نصب اتیکت برخورد می شود.
وی با بیان اینکه اتحادیه ما از ایجاد برندهای جدید که به اسم خود ثبت کنند حمایت می کند گفت: ما در داخل تولید ساعت مچی نداریم اما برخی از صاحبان برند با وارد کردن موتور ساعت های دیواری اقدام به مونتاژ و تولید ساعت دیواری های خوبی کرده اند.
خانلو افزود: اساتید اتحادیه ما که در سوئیس رشته ساعت سازی را تحصیل کرده اند در دوره های آموزشی مختلف مشغول ارائه تجربیات خود به ساعت سازان ایرانی هستند.
وی گفت: حدود 400 تا 500 هزار دلار ساعت در سال وارد کشور می شود که 90 درصد آن ساعت های مچی است و بقیه رومیزی و دیواری است.
خانلو افزود: البته چون در داخل کشور ساعت دیواری تولید می شود بنابراین تعرفه ورود ساعت های دیواری نسبت به چهار درصد ساعت مچی بالاتر است.
گمرک و وزارت صنعت مقصر اصلی واردات ساعت های تقلبی
نایب رئیس اتحادیه صنف ساعت با ابراز نگرانی از ورود قانونی ساعت های تقلبی به کشور گفت: مقصر اصلی در این زمینه وزارت صنعت ، معدن و تجارت و گمرک است.
علیرضا خانلو در ادامه نشست با خبرنگاران افزود: یکی از مراحل واردات هر کالای خارجی به ایران ثبت سفارش و اعلام اسم برند آن است.
وی گفت: وزارت صنعت ، معدن و تجارت وقتی می بیند که ساعت های تقلبی را به اسم فلان برند معروف وارد می کنند برای چه اجازه می دهند که این کالا با قیمت پایین و آن هم تقلبی وارد شود؟
نایب رئیس اتحادیه صنف ساعت با انتقاد از گمرک هم افزود: گمرک چه سیاستی در پیش گرفته که به ورود اینگونه کالا برگه رسمی و برگ سبز می دهد.
خانلو با بیان اینکه ساعت های تقلبی از گمرک فرودگاه امام وارد کشور می شود ، گفت: همه این کالاها تولید چین است.
وی با بیان اینکه در خود چین وقتی پلیس به فروشگاه های عرضه اینگونه کالاها نزدیک می شود صاحبان آنها کالای خود را رها کرده و فرار می کنند ، افزود: متأسفانه در کشور ما این کالاها به طور آزادانه در پشت ویترین چیده و به جای برند اصلی به فروش می رسند.
نایب رئیس اتحادیه صنف ساعت گفت: با وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، گمرک و اتاق اصناف در حال هماهنگی هستیم که در بحث ثبت سفارش نمایندگان تمام اصناف درباره کالای مربوط به خود حضور داشته باشند تا کالای تقلبی وارد کشور نشود.
خانلو افزود: همچنین در حال هماهنگی با بازرسان تعزیرات و دادستانی هستیم تا در مرحله بعدی مبارزه با کالاهای قاچاق که در سطح عرضه و ازجانب خود بازرسان اصناف انجام می شود مبارزه با کالای قاچاق نیز در دستور کار قرار بگیرد.
وی گفت: اصلی ترین راه مبارزه با ورود کالای تقلبی گمرک است و اگر گمرک با اتحادیه هماهنگی داشته باشد دیگر شاهد ورود ساعت تقلبی به کشور نخواهیم بود.
نایب رئیس اتحادیه صنف ساعت در پاسخ به این سوال که گرانترین ساعت موجود در بازار ایران چیست؟ افزود: گرانترین ساعت فعلی در بازار مربوط به برند رولکس است که تا 250 میلیون تومان به فروش می رسد و البته قیمت های بیشتر این برند نیز در دنیا وجود دارد که در ایران طالب ندارد.