سومین نشست از سری نشست های شورای استانداری به بررسی سند کوتاه مدت شهرستان کرمانشاه اختصاص یافت
دکتر رازانی در ابتدای این نشست که با حضور رئیس مرکز آمار ایران برگزار شد اظهار داشت: خوشبختانه برآیند مجموع تحولات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی طی سال های اخیر به گونه ای است که ایران اسلامی را در آستانه ورود به دوره جدیدی از حیات پربار خویش قرار داده است. در این شرایط برخورداری از یک مجموعه اطلاعات جدید می تواند در تعیین و تعریف راهبردها، سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها بسیار راهگشا باشد.
استاندار کرمانشاه افزود: برنامه سرشماری سراسری این روزها با یک روند مناسب در تمام کشور و از جمله کرمانشاه در جریان است. این سرشماری اطلاعات درستی از آخرین وضعیت کشور و شاخص های استان در حوزه های مختلف را در اختیار مدیران ارشد استان و دولت قرار می دهد.
این مقام عالی استان عنوان کرد: شاخص های ارایه شده مسایل نکات را در مورد استان های برخوردار و غیربرخوردار هویدا می کنند که در پاره ای از مسایل بسیار نگران کننده است.
وی ادامه داد: شاخص های موجود گویای وجود تفاوت های آشکار میان استان های برخوردار و غیر برخوردار است که مجموعه مدیریت کشور باید در رفع این این تفاوت ها تلاش کنند.
دکتر رازانی اظهار داشت: بر اساس آمار ارایه شده در حوزه زیربنایی کرمانشاه در رده 12 کشور قرار دارد و در زمینه شاخص بیکاری نیز بر اساس آمار فصلی بهار و تابستان رتبه اول بیکاری در کشور را به دست آورده است. هرگونه تغییر در وضعیت بیکاری نیازمند یک چاره اندیشی جدی است و مدیران ملی و منطقه ای باید با تمام توان در زمینه کمک کنند.
این مدیر ارشد در ادامه از اتمام تدوین سند توسعه تمامی 14 شهرستان استان خبرداد و گفت: امروز سومین نشست پیرامون سند توسعه شهرستان کرمانشاه به عنوان آخرین شهرستان برگزار شد. تدوین چنین سند توسعه ای در استان بیسابقه و در کل کشور کم سابقه است. در ابتدا سازمان مدیریت و برنامه ریزی مجموعه ای از شاخصها، پتانسیلها و چالشهای موجود را در اختیار دستگاه های مختلف قرار می دهد. پس از دریافت نظرات پیشنهادی، سند پیشنهادی اولیه جهت تایید نهایی در شورای برنامه ریزی استان مطرح می شود و پس از بحث و بررسی، سند نهایی توسعه کوتاه مدت برای هر شهرستان تصویب می شود.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: این برنامه پس از تویت نهایی در اختیار فرمانداری ها قرار می گیرد تا آن ها بر اساس آن عمل کنند و حتی در صورت تغییرمدیریت، فرماندار بعدی نیز الزاماً تنها اجرای این برنامه را دنبال کند.
وی خاطرنشان کرد سند توسعه کوتاه مدت شهرستان ها ابزاری برای سنجش عملکرد فرمانداران و مدیران دستگاه ها خواهد بود.
رازانی عنوان کرد: سند توسعه کوتاه مدت استان پس از تدوین نهایی در قالب یک کتابچه در تیراژ مناسب در اختیار سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مدیران دستگاه های مختلف و فرمانداران قرار خواهد گرفت.
استاندار کرمانشاه در ادامه به پتانسیل های ماهیدشت در زمینه پرورش اسب کرد اشاره کرد و گفت: ماهیدشت به دلیل علاقه مندی بسیار اهالی این منطقه از قابلیت ها و پتانسیل های بالایی برای تبدیل به یک مرکز بزرگ پرورش اسب برخوردار است.
این مدیر ارشد ادامه داد: این طرح توسط مدیریت استان مورد مطالعه قرار گرفته و بسترهایی اجرایی آن به تدریج فراهم می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به سطح پایین کشت گلخانه ای در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: کرمانشاه با توجه به پتانسیل های موجود می بایست هم اکنون حداقل 500 هکتار گلخانه برخوردار می بود ولی اکنون این رقم اکنون زیر 40 هکتار است. در این زمینه تلاش می کنیم با یک برنامه ریزی مناسب این میزان را در گام اول به 150 هکتار برسانیم.
دکتر رازانی همچنین در این نشست از ایجاد یک تصفیه خانه محلی در میدان آزادگان به منظور تأمین نیازهای غیر شرب به ویژه آب مورد نیاز پارک جنگلی سراب قنبر خبر داد.
استاندار کرمانشاه همچنین از فاضلاب به عنوان یک معضل جدی زیست محیطی و بهداشتی در کرمانشاه یاد کرد و گفت: رفع معضل فاضلاب شهر و جداسازی آن از رودخانه قرهسو و آبشوران یک اولویت جدی است که باید به سرعت دنبال شود.
این مدیر ارشد با بیان اینکه حدود 100 میلیارد تومان اعتبار برای این منظور نیاز است، تصریح کرد: اگرچه بسیاری از پروژههای مهم استان در سفر رئیس جمهور تعیین تکلیف شدند، اما این پروژه مهم هنوز باقی مانده و باید از یک محل مناسب اعتبار قابل توجهی برای آن تامین کنیم.در همین راستا به زودی مذاکرات جدی را با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آغاز خواهیمدکتر
رازانی در بخشی از سخنانش به موضوع بازدید دکتر روحانی از مجموعه تاریخی طاق بستان اشارده کرد و گفت: رئیس جمهور در سفر اخیر به کرمانشاه بازدیدی از مجموعه تاریخی طاق بستان داشتند. در مسیر ایشان از بلوار طاق بستان به نیکی یاد کردند و گفتند باید فروشگاه ها و مراکز خدماتی اطراف این مجموعه بسیار بیش از این رونق بگیرند. همچنین در مورد روستای طاق بستان نیز دکتر روحانی معتقد بودند به دلیل ناهمگونی روستا با بافت این مجموعه تاریخی باید جابجایی صورت بگیرد.
این مدیر ارشد تنگ بزازخانه را یکی از قابلیت های گردشگری کرمانشاه دانست و خواهان انجام مطالعات اولیه و ساماندهی این تنگه جهت بازدید گردشگران شد.
ایجاد مجتمع سینمایی و تفریحی، احیای ورودی های اصلی شهر، ایجاد یک راه دسترسی جدید از شرق شهر به بیستون، ایجاد دهکده های توریستی در اطراف شهر، ایجاد تله کابین، ایجاد شهربازی مدرن، ، پیگیری طرح باغ موزه دفاع مقدس و احداث یک پل جدید جهت جایگزینی پل کهنه از دیگر طرح هایی بود که ضرورت اجرای آن ها مورد تصویب قرار گرفت.