قراردادهای جدید نفتی گامی به سوی جذب سرمایه گذاری خارجی
قراردادهای جدید نفتی گامی بسوی جذب سرمایه های خارجی، انتقال فناوری جدید و استفاده حاکثری از ظرفیت ها و توانمندی های داخلی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، رضا پدیدار کارشناس بازار انرژی در مصاحبه با رادیو اقتصاد ساختار جدید قراردادهای نفتی را یک گام به جلو در صنعت نفت کشور دانست و افزود: وزارت نفت با امضای توافقنامه بین شرکت ملی نفت ایران، شرکت توتال، شرکت سی.ان. پی. سی چین و پتروپارس ایرانی نخستین گام را در راستای قرار دادهای جدید نفتی برداشته است.
این کارشناس حوزه نفت و گاز هزینه اجرای طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی را 4.8 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: طول مدت قرارداد این طرح 20 سال است.
وی افزود: سهم توتال از این طرح 50 درصد، شرکت سی.ان.پی.سی چین 30 درصد و سهم پترو پارس ایرانی 20 درصد است.
پدیدار با بیان اینکه قرارداد نهایی طرح مزبور هنوز آماده نشده است، اظهارداشت: حجم میعانات گازی در جا فاز 11 پارس جنوبی 834 میلیون بشکه در روز و حجم ذخایر این فاز 569 میلیارد فوت مکعب است.
وی در ادامه با اعلام اینکه در دوره 20 ساله امکان تولید 1.8 میلیارد فوت مکعب گاز تحقق پیدا خواهد کرد، گفت: علاوه بر این سکوهای فازهای 19، 20 و 21 پارس جنوبی نصب و آماده اجرا است.
این کارشناس حوزه نفت و گاز در بخش دیگری از سخنان خود به بحث تاثیرانتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر بازارهای مالی جهانی اشاره کرد و افزود: این انتخابات بورس های معاملاتی جهانی از قبیل نفت، فلزات و غیره را دچار هیجان کرد اما روند کاهشی قیمت ها دیری نپاید که به رشد قیمت ها بدل و هیجان بازار معکوس شد.
وی با اشاره به اینکه تاثیر انتخابات آمریکا بر بورس های معاملاتی جهانی به ویژه نفت مقطعی بود، اظهار داشت: تقاضای نفت در سطح دنیا به ویژه در نیم کره شمالی به دلیل فصل سرما بر مدار افزایشی و فعلا تنش های سیاسی تاثیرچندانی بر این بازار ندارد.
پدیدار همچنین به آخرین وضع قیمت های بازار جهانی نفت هم اشاره کرد و گفت: نفت سبک آمریکا دیروز با ضریب افزایشی 29 صدم درصدی به مرز 45 دلار و 27 سنت در هر بشکه رسید.
وی افزود: در حال حاضر قیمت نفت برنت دریای شمال در بازارهای الکترونیکی در منطقه شرق آسیا در دامنه 46 دلار و 36 سنت و سبد نفتی اوپک در دامنه 44 دلار قرار گرفته است.
این کارشناس حوزه نفت و گاز با بیان اینکه سبد نفتی اوپک دیروز در بورس های منطقه خلیه فارس 44 دلار و 35 سنت داد و ستد شد، اظهارداشت: در حال حاضر نفت اوپک با ضریب افزایشی 25 سنتی در میانگین 14 عضو اوپک رو برو شده است.
وی با اشاره به این جمله که بخش عمده ای از ذخایر نفت خام در آمریکا انباشت شده است، گفت: بخشی از این ذخایر به دلیل بحث انتخابات وارد بازار می شود و میزان تقاضا را کاهش دهد اما به نظر می رسد این ضریب کاهشی موقتی باشد.
پدیدار بیان داشت: پیش بینی ها حاکی از اینکه قیمت های مناسبی که در ماه های پیشرو خواهیم داشت نفت دردامنه 50 دلار در هر بشکه تثبیت شود.
وی تصریح کرد: برغم اینکه بازارهای جهانی در اثر انتخابات آمریکا دچار تنش شده است اما در اوپک اراده عمومی و عقلانیت در جهت تامین منافع عمومی وجود دارد.
این کارشناس بازار انرژی با اشاره به اینکه تنش های سیاسی در اوپک بی تاثیر نیست، گفت: در طول دو ساله گذشته اعضای اوپک در اثر کاهش قیمت ها سختی های زیادی متحمل و بهتر است این سازمان به دنبال دستیابی به رضایت جمعی و منافع عمومی باشد.
وی افزود: بسترهای لازم به جهت دستیابی به یک اجماع برای یک اراده عمومی برای تامین منافع جمعی در نشست آتی اوپک - روز دهم آذر ماه سال جاری - به خوبی فراهم است.
پدیدار ادامه داد: صادرات نفت خام ایران در ماه اکتبر با احتساب میعانات گازی بطور میانگین دو میلیون و 850 هزار بشکه در روز بوده است.
وی با بیان اینکه طی دو ماهه اخیر تولید نفت خام در کشور ضریب افزایشی به خود گرفته و به مرز چهار میلیون بشکه در روز رسیده است، یادآور شد: دستیابی تولید چهار میلیون و 300 هزار بشکه نفت در روز تا پایان سال در کشور دور از انتظار نیست.