استفاده از ارزهای محلی پاکستان و چین می تواند به برخی موانعی که به دلیل استفاده از دلار آمریکا در مسیر تجارت بازرگانان دو کشور وجود داشت پایان دهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از اسلام آباد، با افزایش حجم همکاری های اقتصادی و مبادلات تجاری چین و پاکستان، به ویژه بعد از امضای قرارداد احداث راهروی اقتصادی مشترک، اکنون چین قصد دارد ارز محلی را جایگزین دلار آمریکا در مناسبات تجاری خود با پاکستان کند.
یوان چین از ماه گذشته میلادی به طور رسمی در ردیف ارزهای بین المللی صندوق جهانی پول قرار گرفت.
شهزاد دادا مدیر عامل بانک استاندارد چارترد پاکستان در این خصوص گفت: مسئولان این بانک درخصوص رایج شدن ارز محلی در همکاری های اقتصادی و تجاری میان چین و پاکستان مذاکرات مفیدی کرده اند.
در شرایط کنونی، فقط بانک استاندارد چارترد پاکستان است که در هر دو کشور شعبه دارد.
دکترعدم سعود استاد دانشگاه معتقد است: این اقدام مثبتی است زیرا در 60 سال گذشته دلار بر تجارت جهانی اثر داشته است و تجارت ما هم متکی به دلار بود این اتفاق می تواند موجب تحکیم اقتصاد منطقه شود.
اظهر احمد کارشناس اقتصادی هم می گوید: بسیاری از مشکلاتی که فقط به دلیل استفاده از دلار بوجود آمده کاهش می یابد و موجب سهولت در تجارت می شود هر چند آمریکا خوشحال نخواهد شد و موانعی را در این زمینه بوجود خواهد آورد.
استفاده از ارزهای محلی پاکستان و چین (روپیه و یوان) می تواند به برخی موانعی که به دلیل استفاده از دلار آمریکا در مسیر تجارت بازرگانان دو کشور وجود داشت، پایان دهد.
روابط اسلام آباد و واشنگتن ماه ها قبل با مخالفت کنگره آمریکا با فروش هواپیماهای اف 16به اسلام آباد به سردی گرایید. مردم شهرهای مختلف پاکستان همواره به سیاست های دوگانه آمریکا در قبال کشورشان اعتراض داشته اند. مردم این کشور در ماه های گذشته هم با برپایی تظاهرات اعتراض خود را به سیاست های کاخ سفید اعلام کرده اند.
چین اکنون، مناسبات تجاری خود با کشورهایی مانند امارات متحده عربی، قطر و هنگ کنگ را با استفاده از ارز محلی انجام می دهند و تلاش می کند تا با هدف تقویت بیش از پیش یوان و مقابله با دلار آمریکا، این روند را گسترش دهد.