اعلام استانداردهای جدید تولید نمک خوراکی در کشور
کارگروه کشوری نمک استانداردهای جدید تولید این محصول پر مصرف خوراکی در ایران را اعلام کرد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این استانداردها درمورد آزمون های تعیین خلوص ، میزان ید موجود در نمک و ممنوعیت عرضه نمک دریا در بازار بود .
مسئول برنامه نمک سازمان غذا و داروی کشور گفت: طبق مصوبات کارگروه ، از این پس اندازه گیری های خلوص ، ید، سولفات، کلسیم، منیزیم و مواد نامحلول در آب نمک خوراکی باید به صورت همزمان انجام شود.
سولماز چوبکی گفت: استاندارد میزان وجود ید در نمک خوراکی هم از 20 تا 50 گاما گرم به 30 تا 60 گاما گرم رسیده است .
وی تاکید کرد : نمک دریا تحت هر عنوان تجاری غیر بهداشتی و غیر مجاز و عرضه آن ممنوع است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز با بیان اینکه در این کارگروه کارشناسان و معاونان غذا و داروی استان های کشور حضور دارند گفت: با توجه به این که استان سمنان سهم بسیار زیادی در تامین نمک کشور دارد دبیرخانه کارگروه کشوری نمک از دو سال گذشته در این استان مستقر است.
محمد کاظم زینعلی گفت: همزمان با تشکیل کارگروه کشوری نمک در سمنان اولین کارگاه یکسان سازی روش های آزمون نمک نیز با حضور نمایندگان آزمایشگاه های کنترل مواد غذایی و بهداشتی قطب های دانشگاه های علوم پزشکی کشور و نمایندگان استان هایی برخورد از تولید نمک به مدت دو روز در سمنان برگزار شد.
سرانه مصرف نمک درجهان چهار تا شش گرم است و در ایران را بیش ازدو برابر این رقم نمک مصرف می کنند .
استان سمنان یکی از قطب های تولید نمک در کشور است و از 100 واحد تولید نمک در کشور 21 واحد در این استان فعال است.