به دنبال تشدید سیاست های سرکوبگرانه دولت نیجریه؛
رویترز: افزایش خشونتها و فشارها بر شیعیان نیجریه
در پی غیرقانونی اعلام شدن جنبش اسلامی نیجریه، افرادی قمه بدست در شهر کادونا در شمال نیجریه به مراسم عزاداری حسینی حمله و شماری از شیعیان را به شدت زخمی کردند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما خبرگزاری رویترز در گزارشی از کادونا نیجریه به قلم الکسیس آکواگییرام نوشت: دیوارهایی سیاه و تلی از خاک، همه چیزی است که از خانه یکی از رهبران شیعه در نیجریه پس از سوزانده شدن آن، توسط افرادی قمه بدست در شهر ناآرام کادونا در شمال این کشور باقی مانده است.
این درگیری ها پس از آن آغاز شد که دولت ایالتی کادونا جنبش اسلامی نیجریه را به دلایل امنیتی غیرقانونی اعلام کرد. این اقدام دولت ایالتی کادونا باعث خشم طرفداران جنبش اسلامی نیجریه شد و نگرانی هایی در این باره بوجود آمد که هر کدام از اعضای آن ممکن است زندانی شوند. شیعیان می گویند این ممنوعیت عملا جوانان سنی متاثر از تبلیغات وهابیها را تحریک کرد تا در مراسم عزاداری روز عاشورا اقداماتی را ضد جنبش اسلامی نیجریه انجام دهند.
موسی ابوبکر یک راننده که شاهد درگیری ها در بخش «تادونوادا Tudunwada » در کادونا بود گفت مردانی جوان که قمه در دست داشتند در آن روز به طرف اعضای جنبش اسلامی نیجریه حمله ور شدند و خانه های آنها را به آتش کشیدند. وی افزود: هر کدام از اعضای این جنبش شیعه که به دست این جوانان قمه به دست می افتادند به شدت ضرب و جرح می شدند.
پس از آنکه ارتش نیجریه 347 نفر از اعضای جنبش اسلامی نیجریه را در شهر زاریا کشت، خشم شیعیان رو به افزایش بوده است. دستگاه قضائی نیجریه اعلام کرد اجساد این شیعیان پس از درگیری های دسامبر سال 2015 در گورهای جمعی دفن شد.
علامه شیخ ابراهیم زکزاکی دبیر کل جنبش اسلامی نیجریه از آن زمان بدون هیچگونه اتهامی در محلی نامشخص زندانی است. طرفداران شیخ زکزاکی با نوشتن شعارهایی روی دیوارها در کادونا آزادی او را خواستار شده اند. در تهاجم ماه دسامبر ارتش نیجریه، علامه شیخ ابراهمیم زکزاکی به شدت زخمی شد.
بنا بر گزارش سال 2009 مرکز تحقیقاتی «پیو» در آمریکا، شیعیان حدود چهار میلیون نفر از جمعیت نیجریه را تشکیل مید هند. با این حال، هیچ آمار رسمی در مورد تعداد شیعیان در نیجریه که 180 میلیون نفر جمعیت دارد و پرجمعیت ترین کشور آفریقایی است ، وجود ندارد.
یک دیپلمات غربی گفت گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش که بخش هایی از سوریه و عراق را به اشغال خود درآورده ممکن است از بوکوحرام برای دامن زدن به تنش های قومی بین شیعیان و سنیها در نیجریه استفاده کند. وی افزود پیدا کردن نقاط ضعف مذهبی و استفاده از این نقاط ضعف از حربه های داعشی هاست.