معاون وزیر نیرو: ایران ارزانترین برق دنیا را دارد
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: 67 درصد مشترکان برق ماهانه کمتر از 10 هزار تومان برای مصرف برق پرداخت می کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ هوشنگ فلاحتیان در نشست خبری امروز خود در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه برای تولید برق 4 مولفه ، قیمت سوخت ، هزینه تبدیل انرژی در نیروگاه ، انتقال برق و هزینه توزیع برق نیاز است، افزود: در ایران به دلیل بسیار ارزان بودن برق نسبت به سایر کشورها مردم کمتر از یک درصد درآمد خود را برای بهای برق پرداخت می کنند در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا 7 درصد درآمد هر مشترک برای خرید برق هزینه می شود.
وی با اشاره به اینکه برای تولید هر کیلووات ساعت برق 150 تومان سوخت مصرف می شود ، گفت: با این تفسیر برای تولید برق سوخت مجانی است در حالی که قرار بود براساس قانون هدفمندی یارانه ها پول سوخت را از مردم بگیریم و بعد یارانه پرداخت کنیم در حالی که در حال حاضر پول سوخت در قیمت برق وجود ندارد و صفر است.
فلاحتیان قیمت تمام شده برق بدون محاسبه سوخت را حدود 100 تومان اعلام کرد و افزود: هزینه تبدیل انرژی در نیروگاه ها به ازای هر کیلووات ساعت 60 تومان و هزینه توزیع آن 20 تومان و هزینه انتقال برق نیز 20 تومان است در حالی که هر کیلووات ساعت برق را 60 تومان به مشترکان می فروشیم و 40 تومان کسری داریم.
وی اضافه کرد: این در حالی است که قیمت برق در نیروگاه های گوناگون (حرارتی ، برق آبی ، بادی ، خورشیدی و ...) متفاوت است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: اگر بخواهیم قیمت تمام شده برق را کاهش دهیم باید راندمان نیروگاه ها را افزایش و فناوری روز دنیا در کلاس اف و اچ استفاده کنیم.
فلاحتیان اضافه کرد: در بخش انتقال برق امکان صرفه جویی بسیار کم است قیمت آن در حال حاضر حدود یک سنت و قیمت توزیع برق نیز یک سنت و هزینه تبدیل انرژی به برق دو سنت است.
وی گفت: در بخش توزیع ظرفیت صرفه جویی وجود دارد و در طول سه سال گذشته تلفات برق از 15 درصد به حدود 11 درصد کاهش یافته است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه قیمت برخی از تجهیزات و اقلام مورد نیاز در صنعت برق جهانی است اما ما موظفیم بعد از تولید برق آن را به قیمت تکلیفی به مشترکان بفروشیم مابه التفاوت قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی نیز باید با در نظر گرفتن منابع لازم تأمین و پرداخت شود.
فلاحتیان تصریح کرد: برای تأمین برق دو ماه از سال (تیر و مرداد) حداقل سالانه باید 3 هزار مگاوات نیروگاه بسازیم.
وی در زمینه استفاده از سوخت زغال سنگ در نیروگاه ها نیز گفت: در سال های قبل برنامه ریزی شده بود از منابع زغال سنگ در جاهایی مانند کرمان که این سوخت در دسترس است استفاده کنیم که کارهای مقدماتی آن نیز انجام شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اضافه کرد: موضوع مهم در استفاده از زغال سنگ به جای سایر سوخت ها مانند گاز ، مازوت و گازوئیل این است که در حال حاضر این موضوع اقتصادی نیست.
فلاحتیان با اشاره به وجود میادین مشترک گاز در جنوب کشور و کمبود آب در اغلب مناطق کشور از جمله کرمان افزود: اگر از این میادین مشترک گازی استفاده نکنیم طرف مقابل بیشتر از آن استفاده خواهد کرد و از طرفی یک نیروگاه بخار باید حداقل 50 سال کار کند بنابر این برای تأمین آب آن در کویر باید مطمئن شویم که می توانیم در طول این سال ها آب مورد نیاز نیروگاه را تأمین کنیم.
وی اضافه کرد: در حال بررسی این موضوع هستیم و اگر به نتیجه برسیم نیروگاه های زغال سنگ سوز نیز احداث می کنیم چون سرمایه گذاران زیادی از جمله چینی ها و اروپایی ها که تجربیات زیادی در این نوع نیروگاه ها دارند برای سرمایه گذاری مراجعه کردند.
*ایران در پی قراردادهایی با بیشترین منافع ملی در صنعت نیروگاهی است
معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: حجم درخواستهای شرکتهای خارجی برای مشارکت در ساخت نیروگاههای ما بسیار بالاست، اما وزارت نیرو درپی بستن قراردادهایی با تأمین حداکثر منافع ملی است.
فلاحتیان افزود: وضع کنونی صنعت برق به گونه ای است که باید هم از نظر سرمایهگذاری و هم از منظر فن اوری از تجربیات جهانی استفاده کرد، چرا که وضع تعرفهها و بودجه تخصیصی دولت به این صنعت به گونه ای است که پاسخگوی نیازها و تقاضای کنونی صنعت برق نیست.
وی با اشاره به قرار داد یونیت برای ساخت نیروگاه در ایران گفت : متأسفانه بعضاً دیده میشود برخی از منتقدین بدون مطالعه متن قرارداد حتی بدون تسلط بر مفاهیم ذکر شده در قراردادها به انتقاد از آنها، به صرف خارجی بودنشان میپردازند.
فلاحتیان اضافه کرد: در صورتی که در قراردادهای خارجی پیش از این نیز، این مفاد وجود داشته و ما همچنان از فرمت ثابتی در انعقاد قراردادها استفاده میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در انعقاد قراردادها همواره سعی کردیم به سمت قراردادهای جامع با لحاظ انتقال فناوری و رعایت عدالت در شرایط قرارداد، هم برای شرکتهای داخلی و هم شرکتهای خارجی، برویم.
وی افزود: هر مرجعی که تاکنون به قراردادهای خارجی ما ایراداتی داشته بلافاصله سعی شده با ارائه چندین صفحه مستندات به این شائبهها پاسخ داده شود.
معاون برق و انرژی گفت: فراموش نکنیم براساس برنامهریزیهای انجام شده رشد 8 درصدی برای اقتصاد کشور هدف گذاری شده است و مسلماً با نفت 50 دلاری نمیتوان سرمایه ای در حد این رشد پیش بینی شده فراهم کرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه ما چاره ای جز جذب سرمایه گذاری خارجی برای اجرای طرحها نداریم، تصریح کرد: تاکنون با هیچ طرف خارجی در صنعت برق قراردادی امضا نشده بلکه تنها مجوز 3 میلیارد دلار انعقاد قرارداد با شرکتهای خارجی برای احداث 5 هزار مگاوات نیروگاه از شورای اقتصاد گرفته شده است.
فلاحتیان تأکید کرد: بعضاً شنیده میشود که وزارت نیرو با یک کشور همسایه برای احداث 5 هزار مگاوات برق قرارداد منعقد کرده در حالیکه اولاً طرف مذاکره یک دولت نیست، بلکه یک شرکت کنسرسیومی بین المللی است، ثانیاً این شرکت تنها یک شرکت سرمایه گذار است نه تأمین کننده قطعات و یا واردکننده تجهیزات.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: در شرایط کنونی و با فرض خُنکی هوا حداکثر راندمان نیروگاههای حرارتی ما 50 درصد است. به همین خاطر، وزارت نیرو در پی استفاده از فناوریهای جدید در احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی با راندمان بیش از 60 درصد است.
20 شرکت دانش بنیان در شانزدهمین نمایشگاه صنعت برق حضور می یابند
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: 20 شرکت دانش بنیان با تخصص های متفاوت و گسترده در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق حضور خواهند یافت.
هوشنگ فلاحتیان با اشاره به اینکه این شرکت ها تخصص های گسترده و متفاوت مانند نانو ، بهبود کیفیت مقره ها و پوشش تابلو ، پره ها و سیم و کابل ، خردگی در تأسیسات برق و سایر تخصص ها دارند ، در این نمایشگاه حضور می یابند.
وی با اشاره به اینکه جوانان متخصص و دانش بنیان در این نمایشگاه بتوانند شرکای مناسبی در داخل و خارج از کشور پیدا کنند ، گفت: پیش بینی می شود این موضوع تأثیر مستقیمی در بازدید کنندگان از نمایشگاه داشته باشد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران که از پانزدهم تا هیجدهم آبان در محل دائمی نمایشگاه بین المللی برگزار می شود 645 شرکت داخلی و خارجی حضور می یابند که 350 شرکت ایرانی و 295 شرکت خارجی است.
فلاحتیان افزود: شرکت های خارجی شرکت کننده در نمایشگاه صنعت برق از کشورهای چین ، اتریش ، آلمان ، ایتالیا ، فرانسه ، انگلیس ، آمریکا ، تایوان ، کانادا ، امارات ، لهستان ، اسپانیا ، ژاپن ، کره جنوبی ، روسیه ، ترکیه ، سوئد ، چک ، فنلاند ، هند و سوئیس هستند.
وی گفت: این نمایشگاه محل خوبی برای به نمایش گذاشتن دستاوردهای خوبی برای صنعت برق در سه دهه اخیر است که محصولات و تولیدات خود را در معرض دید متخصصان داخلی و خارجی بگذارند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: شرکت های خارجی حاضر در این نمایشگاه نیز از دستاوردهای شرکت های داخلی مطلع خواهند شد و این نمایشگاه محل خوبی برای تبادل نظر شرکت های ایرانی و خارجی است.
فلاحتیان گفت: شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق در 9 گروه روشنایی ، سیم کابل ، تابلوسازان ، تجهیزات برقی ، اتوماسیون ، سیستم های ابزار دقیق ، خطوط انتقال ، کارفرما ، مشاورین و پیمانکاران برگزار می شود.
ساعت کار این نمایشگاه از 15 تا 18 آبان ماه از ساعت 9 تا 17 خواهد بود.