مشکل تولید روغن نباتی نداریم
دبیر سابق انجمن صنایع روغن نباتی ایران گفت: مشکلی در تولید روغن نباتی تصفیه شده و صنعت روغن کشی در کشور وجود ندارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، ابوالحسن خلیلی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: صنعت روغن نباتی کشور دارای دو بخش روغن کشی و تصفیه روغن نباتی است.
وی اظهار داشت : ظرفیتی که برای تولید روغن خوراکی در کشور ایجاد شده افزون بر سه میلیون تن در سال است در صورتیکه سالانه کمتر از یک میلیون و 400 هزار تن روغن در این مملکت به مصرف می رسد.
دبیر سابق انجمن صنایع روغن نباتی ایران با اعلام اینکه هم اکنون سرانه مصرف روغن نباتی در کشور 18 تا 19 کیلوگرم است، گفت: این بدین معنی نیست که هر فرد ایرانی 18 تا 19 کیلوگرم در سال روغن مصرف می کند.
وی توضیح داد: از این میزان روغن 500 تا 600 هزار تن در بخش صنعت غذا بصورت شیرینی و شکلات، کنسرو، بیسکوئیت و سایر موارد مصرف می شود.
خلیلی اظهار داشت : در حال حاضر صادرات شیرینی و شکلات کشور 500 میلیون دلار در سال است که در فرمولاسیون عمده این محصولات ، روغن به کار رفته است.
وی در ادامه سرانه مصرف واقعی روغن نباتی در کشور را کمتر از 14 کیلوگرم بیان کرد و گفت: مصرف روغن برابر توصیه بهداشت جهانی برای هر فرد اعم از روغن خوراکی بصورت پخت و پز، تنقلات، بیسکوئیت، کمپوت، کنسرو و غیره بین 12 تا 14 کیلوگرم در سال است.
دبیر سابق انجمن صنایع روغن نباتی ایران با اشاره به اینکه میانگین مصرف جهانی روغن معیار مناسبی برای مصرف کم یا زیاد روغن خوراکی در کشور نیست، افزود: رقم مصرف روغن در برخی از کشورهای آفریقایی به ازای هر نفر کمتر از یک کیلوگرم در سال است در صورتی که در کشورهای توسعه یافته اروپا و آمریکا این عدد سالانه افزون بر 60 کیلوگرم است که این دو طیف مصرفی با هم ترکیب و بصورت میانگین جهانی بیان می شود بنابراین میانگین جهانی نمی تواند معیار مناسبی برای مصرف کم یا زیاد روغن خوراکی در کشور باشد.
وی تصریح کرد : هر چه صادرات مواد غذایی بیشتر باشد مصرف روغن در واحدهای صنفی و صنعتی کشور افزایش پیدا می کند.
خلیلی همچنین از وجود 40 کارخانه کوچک و بزرگ در زمینه تولید روغن نباتی در کشور خبر داد و افزود : در حال حاضر هیچ گونه مشکلی در خصوص تولید روغن نباتی تصفیه شده و روغن کشی در کشور وجود دارد.
وی اظهار داشت : ایجاد ظرفیت تولید روغن نباتی در نگاه اول با هدف تامین نیاز داخلی و در نگاه دوم به بحث صادرات در کشور معطوف شده است.
دبیر سابق انجمن صنایع روغن نباتی ایران گفت: ایران در بحث نگاه صادراتی هیچ وقت موفق نبوده چون روغن نباتی یک کالای اساسی مشمول ارز یارانه ای است. جلوگیری از صادرات کالاهای یارانه ای نخستین اتفاق در نوسان ارزی است به همین دلیل صادرات روغن نباتی در سال های 89 و 90 متوقف شد.
وی ادامه داد: صادرات روغن نباتی دوباره در سال های 92 و 93 ازسرگرفته شد ولی در عمل احیای بازارهای صادراتی این کالا در سطح بین المللی محقق نشد.