سه فضا نورد ژاپنی ، آمریکایی و روس یکشنبه پس از سپری کردن 115 روز در ایستگاه فضایی بین المللی به سلامت به زمین بازگشتند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا
و سیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه از آستانه، سه فضانورد ژاپنی ، آمریکایی و روس روز یکشنبه پس از سپری کردن 115 روز در ایستگاه فضایی بین المللی به سلامت به زمین بازگشتند.
به گفته مسئولان روسی این مأموریت، کپسول حامل آناتولی ایوانیچین، تاکویا اونیشی و کاتلین رابینز ساعت سه و 58 دقیقه به وقت گرینویچ در استپهای قزاقستان فرود آمد.
کاتلین رابینز که به آژانس فضایی آمریکا «ناسا» پیوسته است، تحصیلکرده رشته زیست شناسی است و نخستین کسی که در مدت مأموریتش، توالی «دی ان ای» را در فضا تعیین کرد.
مانند تاکویا اونیشی این نخستین سفر فضایی او بود.
پرتاب فضاپیمای سایوز تابستان امسال به علت آزمایشهای تکمیلی مسئولان روسی روی این کپسول دو هفته به تأخیر افتاده بود.
این کپسول به ویژه به یک سامانه ناوبری جدید، بدنه مقاومتر و سلولهای بیشتر در صفحات خورشیدی مجهز شد.
کاتلین رابینز ماه اوت در ایستگاه فضایی بین المللی با استفاده از یک دستگاه بسیار جمع و جور موسوم به «مینیون» MinION، موفق به تعیین توالی نمونههای «دی ان ای» یک موش، ویروسها و باکتریها شد.
رابینز پس از سامانتا کریستوفورتی ایتالیایی که رکوردار طولانیترین اقامت در فضا برای یک زن در طول تنها یک مأموریت است (199 روز)، نخستین زنی بود که به ایستگاه فضایی بین المللی پیوست.
کریستوفورتی ژوئن 2015 به زمین بازگشته بود.