مشروح اظهارات جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما سخنگوی کاخ سفید ایران را متهم کرد که به دنبال تسلیحات هسته ای بوده است.
جاش ارنست در نشست خبری کاخ سفید در واشنگتن در جمع خبرنگاران حاضر شد و در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره میزان اقبال عمومی مردم آمریکا به رئیس جمهور کشورشان گفت:« رئیس جمهور (اوباما) هرگز براساس نتایج نظرسنجی ها تصمیمات مهم را درباره کشور اتخاذ نمی کند. رئیس جمهور همواره بر این نکته متمرکز بوده است تلاش کند کارهایی انجام بدهد که درست است. او برای این منظور ، حاضر بوده است تصمیمات لازم را اتخاذ کند حتی اگر فکر کند در کوتاه مدت ، تاثیرات سیاسی این تصمیمات، مثبت نباشد. او همواره بر نگاه بلندمدت به مسائل تمرکز داشته است. فکر می کنم بسیاری از تصمیمات دشواری که او در اوایل دوران ریاست جمهوری اش اتخاذ کرد از نظر سیاسی پرطرفدار نبود. تصمیمات او در حوزه هایی از قبیل اصلاح نظام بیمه و درمان، نجات صنعت خودروسازی آمریکا، تعامل با ایران از طریق دیپلماسی برای متقاعد کردن آنها (حکومت ایران) به دست کشیدن از تسلیحات هسته ای شان، و تعامل با جامعه بین المللی برای مقابله با تغییرات اقلیمی از جمله این موارد بوده است. این تصمیمات ازجمله مواردی بود که وقتی در ابتدا اعلام شدند، با اقبال خوب در نظرسنجی ها همراه نشدند. اما حالا با گذشت زمان، ما توانسته ایم خرد و تعقلی را نشان بدهیم که در پیگیری این رویکردها وجود داشته است و اینکه نشان بدهیم کشورمان از محل این تصمیمات راهبردی سود برده است و همین امر بر تلقی عمومی مردم از عملکرد رئیس جمهور اوباما در دوران مسئولیتش تاثیر مثبت داشته است. مشاهده چنین نتیجه ای، رضایت بخش است.
سخنگوی کاخ سفید ضمن ابراز نگرانی درباره اوضاع ونزوئلا، ادعاهای آمریکا را علیه سوریه و روسیه تکرار و با چشم پوشی بر جنایات تروریستها در سوریه به ویژه در حلب ،دمشق و مسکو را متهم کرد که عامل کشتار اخیر کودکان در سوریه است.
جاش ارنست در نشست خبری کاخ سفید در واشنگتن در جمع خبرنگاران حاضر شد و در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره سیاستهای آمریکا درخصوص ترکیه و درخواست استرداد عامل متهم در کودتای نافرجام تابستان ترکیه گفت:«من نمی دانم که در گفتگوی اخیر تلفنی اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با رئیس جمهور اوباما ، موضوع استرداد (فتح الله گولن) مطرح شده است یا خیر. اگر هم این موضوع در این مکالمه تلفنی مطرح شده باشد، مطمئنم که این مسئله، موضوع اصلی در این گفتگوی تلفنی نبوده است. در واقع، همانطور که قبلا اعلام کردیم
این مسئله، موضوع اصلی در گفتگوهای رئیس جمهور اوباما با رئیس جمهور اردوغان در
دیدار ماه گذشته آنها در چین بود. در آن دیدار، رئیس جمهور اوباما بار دیگر بر تعهد دولت آمریکا و وزارت دادگستری آمریکا بر همکاری با دولت ترکیه و هماهنگ کردن اقدامات به موازات ارائه اسناد و مدارک ناظر بر درخواست ترکیه برای استرداد (گولن) تأکید کرد. اما در عین حال، رئیس جمهور اوباما با همین شدت و حدت بر جدیت این نکته تأکید کرده که لازم است روند مطرح در کلیات برنامه معاهده استرداد بین ایالات متحده و ترکیه رعایت شود و در عین حال، این کار باید مطابق قوانینی باشد که در قوانین مدون ایالات متحده آمده است. به نظرما، اهمیت یا اولویتی که دولت ترکیه بر این مسئله قائل است، کاهش نیافته است. اما رئیس جمهور اوباما نیز بارها و بارها تأکید داشته است که موضوع درخواست استرداد، مسئله ای است که باید مطابق پیمان دیرینه بین دوکشور درزمینه استرداد افراد باشد و باید مطابق قوانین ایالات متحده آمریکا باشد.
در بخش دیگری از این نشست خبری، خبرنگاری از جاش ارنست پرسید.. نظر کاخ سفید درباره حمله اخیر هوایی در سوریه چیست که به نظر می رسد تلفاتی به همرا داشته است و احتمالا حدود بیست کودک نیز در زمره تلفات انسانی این حمله بوده اند.
سخنگوی دولت اوباما در پاسخ گفت.. این مسئله ، جدیدترین مورد از عملکرد شنیع در سوریه به دست رژیم سوریه یا دولت روسیه است. می دانیم که دراین حمله، مدرسه ای در سوریه هدف حمله هوایی قرار گرفت.
هیچ توجیهی برای بمباران یک مدرسه وجود ندارد. شواهد اولیه نشان می دهد که در این حمله چندین دانش آموز کشته شدند و این وضعیت، شنیع است. این رویداد ، شاهدی بر این سخن است که رژیم اسد با حمایتهای روسیه در تلاش برای پیروز شدن در جنگ داخلی سوریه، بیش از پیش در اعماق رفتارهای غیرشرفتمندانه و رفتار غیراخلاقی فرو می رود.
نمی توان کلامی را پیدا کرد که بیان کننده خشم ناشی از این اقدامات باشد. ما می دانیم که دراین حمله، یک مدرسه هدف قرار گرفت اما نمی دانیم که آیا رژیم سوریه یا روسیه این حمله هوایی را انجام داد. اما می دانیم که یکی از این دو، عامل این حمله هوایی بوده است. حتی اگر رژیم اسد این حمله را انجام داده باشد، این رژیم فقط به آن علت می تواند این نوع حملات را انجام بدهد که از حمایت دولت روسیه برخوردار است. استفاده نکردن دولت روسیه از نفوذش بر رژیم اسد برای پایان یافتن این جنگ، بسیار بسیار ناراحت کننده است. یونیسف که از نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد است در حال بررسی رویداد اخیر است و می کوشد تحقیق کند تا ماهیت دقیق اتفاق اخیر در سوریه مشخص شود. به هرحال، این رویداد، نمایش تکان دهنده خشونت در کشوری است که در چند سال اخیر بسیار بسیار زیاد متحمل رنج و عذاب شده است.
جاش ارنست در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره اوضاع ونزوئلا نیز گفت.. وضعیت در ونزوئلا نگران کننده است. نگرانی هایی درباره اوضاع اسف بار ونزوئلا وجود دارد که مستند شده است. این وضعیت، بر زندگی روزمره مردم ونزوئلا تأثیرات وحشتناکی گذاشته است به طوریکه مردم ونزوئلا با کمبود اقلام مصرفی اساسی مواجهند و دسترسی آنها به خدمات درمانی به شدت محدود است. این وضعیت در ونزوئلا نه تنها برای خود این کشور مشکل ساز شده بلکه برای کشورهای همسایه نیز مشکلاتی را به وجود آورده است.ما همچنان نگران اوضاع ونزوئلا هستیم و از دولت و مردم ونزوئلا می خواهیم که اختلافهایشان را از طریق مذاکره و بدون توسل به خشونت حل و فصل کنند تا اینکه بار دیگر، ثبات به این کشور بازگردانده شود و دولت بتواند در وضعی قرار بگیرد که امور را اداره کند ، اقتصاد کشور تقویت شود و نیازهای مردم ونزوئلا براورده شود. در حال حاضر، این مشکلات در ونزوئلا وجود دارد و دولت ایالات متحده نگران این مسئله است.»