در جلسه علنی شورای شهر اهواز مقرر شد تا زمان اثبات آلایندگی درختان کنوکارپوس، شهرداری اجرای مصوبه شورای سلامت استان خوزستان در خصوص هرس این درختان را متوقف کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان مدیرکل هواشناسی خوزستان در این جلسه اظهار کرد: گرد و خاک 70 درصد منشا خارجی و 30 درصد منشا داخلی دارد که منشا داخلی بیشتر در اطراف اهواز و کانون های خارجی بیشتر در نواحی شمالی عراق و شمال سوریه قرار دارند .
کوروش بهادری در خصوص مشکلات تنفسی مردم اهواز پس از بارش باران و باران های اسیدی عنوان کرد: در اهواز فضای استنشاق گاز وجود دارد و در نخستین بارش ترکیب گاز و آب ایجاد می شود و باران های اسیدی به سطح زمین فرود می آید.
معاون پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در این جلسه با اعلام اینکه یکی از علت های احتمالی تنگی نفس شهروندان هنگام نخستین بارندگی های پاییزی سال گذشته ، گرده افشانی درختان کنوکارپوس بود ، از شهروندان خواست خودسرانه این درختان را قطع نکنند .
داریوش کریمی افزود : پارسال شمار زیادی از شهروندان اهوازی همزمان با شروع بارندگی دچار مشکلات تنفسی و راهی بیمارستانها و مراکز درمانی شدند و بدنبال این حادثه برخی از کارشناسان ومسئولان، تنگی نفس شهروندان را ناشی از تاثیر درخت کنوکارپوس اعلام کردند .
وی با توجه به اینکه شهرداری اهواز چندی پیش از سوی شورای سلامت موظف به کوتاه کردن این درختان شد گفت : حجم کشت درخت کنوکارپوس در منازل، خیابانها و اماکن عمومی زیاد است و شهرداری توانسته است تنها بخشی از این گونه از درختان را کوتاه کند .
کنوکارپوس گونه ای غیربومی و مقاوم در برابر آب و هوای گرم است و در مناطق گرمسیری به سرعت رشد میکند .
چرا مجبور نیستیم از درختی استفاده کنیم که زیانهای زیادی هم برای سلامتی هم برای اب دارد چرا درختان میوه نمیکارید که هم میوه برای افراد صعیف دارد هم فضای سالمی ایجاد میکند و اب را به هدر نداده اید و زیباتر است مگه خوزستان چه فرقی با شهرهای دیگر دارد که با هر بدبختی باید بسازد