تعداد کل تعاونی های به ثبت رسیده در کشور تا پایان مرداد سال جاری، 205455 واحد و تعداد اتحادیه ها 169 واحد بوده است.از این تعداد 98 هزار تای آن فعال می باشند.و تعداد کل اعضای تعاونی های ثبت شده، حدود 49 میلیون نفر که از این تعداد، حدود 43 میلیون نفر در تعاونی های فعال عضو می باشند.
- تعاونی ها، سازمان ها و نهادهای مردمی هستند که در عین برخورداری از خصوصیات و مشخصات یک واحد اقتصادی و تجاری، دارای ارزش ها و هنجارهای مکتبی و اجتماعی هم می باشند.
2- اقتصادی که به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح میشود، مردم بنیاد است؛ یعنی بر محور دولت نیست و اقتصاد مردمی است.
3- تعداد کل تعاونی های به ثبت رسیده در کشور تا پایان مرداد سال جاری، 205455 واحد و تعداد اتحادیه ها 169 واحد بوده است.از این تعداد 98 هزار تای آن فعال می باشند.
4- تعداد کل اعضای تعاونی های ثبت شده، حدود 49 میلیون نفر می باشد که از این تعداد، حدود 43 میلیون نفر در تعاونی های فعال عضو می باشند.
5- میزان فرصت شغلی این تعاونی ها (فعال)، حدود 1638312 نفر و میزان سرمایه 115145 میلیارد ریال می باشد.
پژوهش خبری صدا و سیما: تعاونی ها، سازمان ها و نهادهای مردمی هستند که در عین برخورداری از خصوصیات و مشخصات یک واحد اقتصادی و تجاری، دارای ارزش ها و هنجارهای مکتبی و اجتماعی هم می باشند و می توانند مبین تلاش های دسته جمعی و گروهی اعضای تشکیل دهنده ی تعاونی برای نیل به اهداف مشترک و پیشرفت و توسعه باشد.
روحیه تعاون می تواند مردم را در برابر سختی ها در صحنه نگه دارد و اراده آنان را در اموری که مربوط به خود آنان است عینیت بخشد. تعاون و همکاری متقابل زمینه های یگانگی و وحدت و یکپارچگی هر چه بیشتر مردم را فراهم می کند . چنانچه در تاریخچه و مراحل تکوین تعاون و شرکت های تعاونی دقت شود می توان ملاحظه کرد که یکی از مهم ترین و بزرگترین انگیزه های بشری برای همکاری با یکدیگر وجود نیاز ومنافع مشترک بوده است وجود این دو عامل ( نیاز و منافع مشترک ) هدف مشترکی را برای آنها بوجود آورده است و آن هم عبارت است از: رفع نیاز از طریق تعاون و همکاری. پس باتوجه به تعریفی که از اقتصاد مقاومتی شده مسئله مهم درون زایی و برونگرایی دردل تعاون می تواند شکل واقعی خود را در عرصه اقتصاد داخلی و بین المللی به نحو چشمگیری ایفا نماید و باعث رونق تر شدن تولیدات داخلی از دل مجموعه تعاونی های مردمی فراگیر در مباحث اقتصادی شود.
این اقتصادی که به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح میشود، مردم بنیاد است؛ یعنی بر محور دولت نیست اقتصاد دولتی نیست، اقتصاد مردمی است؛ با ارادهی مردم، سرمایهی مردم، حضور مردم تحقق پیدا میکند. اما عبارت «دولتی نیست» به این معنا نیست که دولت در قبال آن مسئولیتی ندارد؛ بلکه دولت مسئولیت برنامهریزی، زمینهسازی، ظرفیتسازی، هدایت و کمک دارد. کار اقتصادی و فعالیت اقتصادی دستِ مردم است، مال مردم است؛ اما دولت بهعنوان یک مسئول عمومی نظارت میکند، هدایت میکند، کمک میکند.
آنجایی که کسانی بخواهند سوءاستفاده کنند و دست به فساد اقتصادی بزنند، جلوی آنها را میگیرد؛ آنجایی که کسانی احتیاج به کمک دارند، به آنها کمک میکند. در ایران به علت شرایط خاص و بحرانی و مشکلاتی که وجود دارد لزوم همکاری و خودیاری تمام افراد جامعه در اموری که مربوط به خود آنان می باشد می تواند راه حل و چاره ساز بسیاری از مشکلات و موانع باشد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری صدا و سیما// جوادی