وی با اشاره به ظرفیتهای گسترده ای که تجربیات انقلاب اسلامی برای مقابله نرم با تهدیدات مختلف در اختیار ملت بزرگ ایران قرارداده است اظهار داشت: دشمنان ما زمانی حاضر به مذاکره در پرونده هسته ای شدند که علایم روشنی از بی اثر بودن تحریمها و حتی تحمیل جنگ در روند توسعه توانمندی هسته ای جمهوری اسلامی دریافت کردند.
شمخانی گفت: ارزشمندترین ثروت و سرمایه ای که موجب شکل گیری انسجام ملی و ارتقاء مبانی قدرت جمهوری اسلامی ایران شده ، بهره گیری از دکترین مقاومت است.
وی روش های پدافند غیرعامل در کشورمان را بخشی از مولفه های دکترین مقاومت دانست و افزود: پدافند غیر عامل در جمهوری اسلامی فقط در قالب حرکتهای جهادی می تواند به اهداف تعیین شده نزدیک شود .
دبیر شورای عالی امنیت ملی ، مولفه های دکترین مقاومت را شامل ایستادگی و پایداری بر اصول، شناسایی و رفع حفره ها و توسعه مستمر توانمندی ها و قابلیت ها در مسیر تکامل انقلاب اسلامی برشمرد که به راهبردهای اجرایی در حوزه های علمی،دفاعی،امنیتی و فرهنگی تبدیل شده است.
شمخانی با اشاره به برنامه ریزی هدایت شده برای تغییر در توجه جهان اسلام به دشمن اصلی وخونین کردن سرزمین های اسلامی تاکید کرد: ملت ایران جهت گیری ضد صهیونیستی و ضد آمریکایی خود را با موضوعات فرعی تغییر نخواهد داد.
وی با تاکید بر رهبری و ولایت متمرکز در کشور، آن را تسهیل کننده ماموریت های پدافند غیر عامل دانست و افزود: نظم حاصل از اهداف متعالی مانند اسناد چشم انداز و پنج ساله نشان از نگاه به آینده و رو به پیشرفت داشتن کشور دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : سرمایه های اجتماعی کشور باید حفظ و مستحکم شوند زیرا دشمنان نیز سعی دارند حلقه های این زنجیر مستحکم را که مبنای قدرت جمهوری اسلامی است تضعیف کنند.
شمخانی تصریح کرد: محیط امنیتی و پرتهدید کنونی هرگز ما را بی نیاز از قدرت سخت نمی کند و در مواقع لزوم باید از آن استفاده شود اما عمق قدرت ما در پیگیری راهبردهای نرم و سخت به صورت توأمان در عرصه های مختلف است.
وی افزود: بکارگیری ابزار تحریم، پشتیبانی از مخالفان و معاندان انقلاب اسلامی و حملات سایبری علیه ملت ایران ، ابزاری برای وادار کردن به حرکت در مسیر نظام سلطه است و در مقابل ، دفاع غیرعامل باید با توانمندسازی راه مقابله با آن را در پیش بگیرد.