پیش بینی تولید سه تن خاویار در سال جاری
تولید خاویار پرورشی امسال به سه تن می رسد که این میزان تولید با اهداف از پیش تعیین شده است، هماهنگی دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریای ایران (مانا) اظهار داشت : امسال تاکنون 10 درصد مجموع اعتبارات طرح بازسازی ذخایر تخصیص یافته است.
حسینعلی عبدالحی ادامه داد: با این وجود تعداد زیادی بچه ماهی امسال در مراکز تکثیر کشور تولید و بین پرورش دهندگان توزیع شده است.
وی با اشاره به پویایی مراکز پرورش ماهیان خاویاری بیان داشت: امسال بیش از 300 هزار قطعه بچه ماهی خاویاری با وزن های بین یک کیلو تا 100 کیلوگرم در میان پرورش دهندگان
توزیع شده است تا پرورش این گونه ماهیان با سرعت بیشتری صورت گیرد.
به گفته معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران، پروسه تولید و استحصال ماهیان خاویاری یک پروسه طولانی مدت است به طوری که بعد از گذشت 10 سال، خاویار تولید می شود.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران اظهار داشت: سال گذشته 2.2 تن خاویار پرورشی و هزار تن گوشت ماهیان خاویاری پرورشی در کشور تولید شد.
معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران عنوان کرد: پیش بینی می شود امسال تولید خاویار پرورشی به سه تن رسد که این میزان تولید با اهداف از پیش تعیین شده، هماهنگی دارد.
وی بیان کرد: همچنین تولید گوشت ماهیان خاویاری در سال جاری نیز بین هزار و 500 تا دو هزار تن پیش بینی می شود که بخش زیادی از آن صادر و بخش دیگر نیز در کشور به مصرف خواهد رسید.
عبدالحی با اشاره به اینکه بخش اعظم خاویار پرورشی تولید شده صادر می شود، اذعان داشت: خاویار ایرانی از اعتبار ویژه ای در دنیا برخوردار است.
معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران خاطرنشان کرد : صادرات این محصول با ارزش به کشورهای مختلف به ویژه کشورهای عربی صورت می گیرد.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران گفت: پس از برجام و رفع تحریم ها ، هم اکنون شاهد صادرات خاویار به برخی کشورهای اروپایی نیز هستیم.
وی ادامه داد: هم اکنون 82 مزرعه فعال پرورش ماهیان خاویاری در کشور فعال است که انواع گونه ماهیان خاویاری در این مراکز پرورش داده می شود.
به گفته معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران، گونه فیل ماهی به دلیل پرطرفدار بودن آن در بخش صادرات، در میان سایر گونه های خاویاری در مراکز پرورشی بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص داده است و تمرکز بیشتری بر تولید این گونه ماهی خاویاری در مراکز پرورشی وجود دارد.
وی اظهار داشت: بر اساس تفاهم نامه به امضا رسیده ما بین سازمان شیلا ت ایران، استانداری گیلان، استانداری گلستان، استانداری مازندران، بنیاد مستضعفان و بانک سینا قرار است در هر استان حداقل پنج مزرعه پرورش ماهیان خاویاری ایجاد شود.
عبدالحی اذعان داشت: به منظور افتتاح برخی از این مراکز پرورشی، اوایل آبان ماه امسال با حضور ریاست سازمان شیلات ایران و رئیس بنیاد مستضعفان سفری به استان های شمالی خواهیم داشت.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران بیان داشت: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته در برنامه ششم توسعه قرار است سالانه 10 هزار تن گوشت و 100 تن خاویار تولید شود.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون سه مزرعه بزرگ پرورش ماهیان خاویاری در دست احداث است، گفت: تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در زمینه پرورش ماهیان خاویاری دو از دسترس نیست.
معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران بیان داشت: هر ساله از اوایل پاییز صید ماهیان خاویاری دریای خزر با هدف بازسازی ذخایر توسط مراکز تکثیر صورت می گیرد اما صید تجاری آن همچنان تا سال 2017 ممنوع است.