به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ابوالفضل رضوی در نشستی خبری تصریح کرد: این همایش اول و دوم آبان با حضور رییس جمهور و جمعی از وزرا در سالن اجلاس سران برگزار می شود.
وی افزود: در دو سال گذشته این همایش با عنوان « همایش ملی روستاییان » در روزهای 14 و 15 مهر برگزار می شد که از امسال با عنوان « همایش ملی روستاییان و عشایر » برگزار می شود.
رضوی خاطر نشان کرد: این تغییر عنوان بنا به درخواست رییس جمهور صورت گرفت.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: همچنین بسته تولید و اشتغال پایدار نیز در همایش امسال رونمایی خواهد شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: اداره امور روستاها باید به دست نهادی فرابخشی باشد.
رضوی با اشاره به برگزاری سومین همایش ملی روز روستا و عشایر در شنبه هفته آینده (اول آبان ) گفت : این همایش با حضور رییس جمهور در تهران گشایش می یابد.
وی با اشاره به نامگذاری 15 مهر به نام روز روستا و عشایر گفت : از سال 93 در این روز، همایش بزرگداشت روستاییان و عشایر برگزار می شود.
رضوی اضافه کرد : مراسم روز اول این همایش با حضور رییس جمهور آغاز می شود و با حضور معاون اول رییس جمهوری در روز دوم آبان پایان می یابد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود: از محورهای این همایش بررسی اشتغال روستاییان و خدماتی است که دستگاه های اجرایی کشور باید به روستاییان و روستاها ارائه دهند همچنین در این همایش بسته توسعه روستایی و اشتغال پایدار رونمایی می شود.
وی تاکید کرد: وزرای کشور، جهاد کشاورزی، نیرو، نفت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، رییس سازمان ثبت احوال و اسناد کشور، رییس بنیاد مستضعفان و رییس بنیاد برکت از جمله سخنرانان این همایش دو روزه هستند.
رضوی تصریح کرد: این همایش دو روزه در سالن اجلاس سران برگزار می شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان این که متاسفانه روستاها و عشایر در هیچ یک از دولت های موجود کشور به صورت مساله جدی، سرنوشت ساز و تاثیرگذار مورد توجه قرار نگرفت افزود: برنامه ریزان از اول در کشور شهرنشینان بودند و کسانی که برای تحصیل به خارج می رفتند در واقع به شهرهای کشورها رفتند به همین دلیل نظام پایه ریزی کشور عمدتا مبتنی بر شهرگرایی، بزرگ گرایی و مرکز گرایی شد.
رضوی تاکید کرد: در برنامه چهارم و پنجم توسعه کشور قرار شد توسعه روستا و محرومیت زدایی مورد توجه جدی قرار بگیرد اما به رغم تاکید فراوان همچنان از مشکلات روستاها یا غافل یا بی خبر بودند یا نخواستند توجه شود.
وی تصریح کرد: با توجه به مصوبه مجلس معاونت توسعه روستایی تشکیل شد اما در سال های 91 و 92 بودجه اعتباری این دفتر به صفر رسید و نگاهی که در دولت و برنامه ریزی بود، نگاه توسعه ای و توان افزایی به روستا نبود، بلکه خدماتی و حمایتی بود.
رضوی خاطرنشان کرد : این نگاه سبب می شد روستاییان از خدمات و زیرساخت ها مانند گاز، جاده، مدرسه ، خانه های بهداشت برخوردار شوند اما نگاه ایجاد زیرساخت برای تولید و افزایش توان اقتصادی آنها نبود. برق را بردیم اما شبکه های متعدد صدا و سیما راه اندازی نشد. تلفن همراه آخرین جایی که رفت روستا بود. بنابراین همه، ضربه ای به روستاها شد.
وی افزود: نگاهی که بود نگاه ایجاد زیرساخت برای تولید و افزایش توان روستاییان نبود گفتیم در روستا مدارس دایر باشد اما کیفیت آموزش و تنوع رشته ها در مدارس روستایی مورد توجه قرار نگرفت که سبب تخلیه روستا شد و آنانی که ادامه تحصیل دادند به دانشگاه های غیردولتی راه پیدا کردند و فرزندان روستایی پول بیشتری نسبت به فرزندان شهری برای ادامه تحصیل می پرداختند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به این که نگاه به روستا در واقع نگاه محروم نوازی بود نه محرومیت زدایی خاطرنشان کرد: نگاه دولت تدبیر و امید به روستاها توان افزایی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی روستاییان را سرلوحه قرار می دهد.
رضوی ادامه داد: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرمودند در برنامه ششم باید به نرخ رشد هشت درصد برسیم باید روستاها را کانون تولید ، ارزش افزایی و کانون درآمد و ثروت قرار دهیم در غیراینصورت این امر محقق نمی شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت : از سا لهای 85 تا 92 شاهد تملک زمینه های دیم کاران توسط خود دولت هستیم .
وی اضافه کرد : تثبیت جمعیت روستایی و مهاجرت معکوس به انگیزه نیاز دارد که دادن تسهیلات اداری خوب و مناسب و امکانات مالی ارزان قیمت و احترام و تکریم روستاییان لازمه آن است باید به آبادانی روستاها کمک کرد چرا که روستاها پایگاه و کانون اصلی اقتصاد مقاومتی هستند.