ورود وزارت بهداشت و شهرداری تهران به تفکیک پسماندهای عفونی و شیمیایی
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ورود جدی این مرکز به مقوله تفکیک پسماندهای عفونی و شیمیایی با همکاری شهرداری تهران تا یک ماه آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ خسرو صادق نیت در همایش ملی توسعه سلامت، ایمنی و محیط زیست در حوزه اماکن ورزشی، تفریحی، مذهبی و فرهنگی که امروز در سالن اجتماعات دانشگاه امیرکبیر برگزار شد با اشاره به اهداف همایش درخصوص دفع و جمع آوری پسماندهای مراکز بهداشتی مستقر در تهران گفت: در این زمینه رایزنی هایی با شهرداری داشته ایم و در یک ماه آینده ورود جدی به این قضیه خواهیم داشت که درصورت بی توجهی با مراکز متخلف، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه برخی پسماندهای مراکز بهداشتی و درمانی حالت شبه خانگی داشته و دفع و خروج آنها می تواند توسط شهرداری ها انجام گیرد،افزود: درباره پسماندهای عفونی و رادیو اکتیو باید شرایط خاصی رعایت شود و پسماندهای مواد تیز و برنده مانند سرنگ و سرسوزن باید قبل از دفع حتما در جعبه هایی قرار داده و تحت روش های خاص مانند اوتوکلاو، بی خطر شوند.
صادق نیت تاکید کرد:پسماندهای شیمیایی نیز باید کپسوله شوند و دفع آنها تحت نظارت مراکز خاصی مانند محیط زیست صورت گیرد و پسماندهای شیمیایی پرتوزا هم باید زیر نظر سازمان انرژی اتمی دفع شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به پیگیری روسای مراکز بهداشتی و درمانی گفت: آنان باید آموزش دفع پسماندها به نیروهای خدماتی خود را جدی بگیرند تا این نیروها از خطراتی همچون ابتلا به ایدز و هپاتیت مصون بمانند.
توجه به بهداشت منابع آب در مراکز بهداشتی واقع در مناطقی که به خاطر کم آبی ناچار به ذخیره آب هستند و همچنین جدی گرفتن موضوع فاضلاب در محیط های درمانی و بهداشتی از دیگر توصیه های رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه ها بود.
صادق نیت با اشاره به حوزه بهداشت و سلامت محیط گفت: از اقدامات دیگر صورت گرفته در15سال گذشته برای حذف سرب از بنزین برای کاهش آلودگی شهر تهران بوده است.
وی با اشاره به عرضه دخانیات در کشور افزود: درچند سال اخیر فرهنگ مردم باعث کاهش سیگار شده است ولی مصرف قلیان توسط دختران نوجوان رو به افزایش است.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مدت 18 ماه گذشته بیش از هزار و 300 مرکز مختلف مذهبی، فرهنگی، تفریحی و ورزشی شهر تهران را به لحاظ شاخص های ایمنی، بهداشت و محیط زیست مورد بررسی و ارزیابی قرار داده است.
بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)، نظام واحدی است که از سوی صنایع برای یکپارچه کردن و رسیدن به دید منطقی و فراگیر در این زمینه برای مدیریت صحیح پیشنهاد شده است.
هدف نهایی در نظام مدیریت HSE صیانت از کارکنان و عموم جامعه، حفاظت از محیط زیست و پاسداری از دارایی ها و اعتبار سازمان است.
مدیریت HSE همچنین اهداف اساسی از جمله ایجاد محیط های کاری ایمن، سالم و بدون حادثه، کاهش آلاینده های زیست محیطی، کنترل مواجهه کارکنان با عوامل زیان آور شغلی، ایجاد و توسعه نظام جامع و یکپارچه مدیریت HSE، نهادینه سازی نظام اجرایی مدیریت HSE پیمانکاران، اجرای کارآمد و اثربخش مطالعات شناسایی خطرات، ارزیابی ریسک ها و مدیریت آنها، تبیین مسئولیت ها و اختیارات اجرایی و متعادل سازی منابع، شامل نیروی انسانی، تجهیزات و فعالیت های تولیدی را دنبال می کند.
در این همایش مسئولانی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان پدافند غیرعامل، حفاظت محیط زیست، نیروی انتظامی، آتش نشانی و خدمات ایمنی، مسئولان شهرداری و شورای شهر تهران حضور داشتند.