گزارش؛
از باز شدن پای شهید شریف واقفی به سینما تا دمیده شدن نفس بر پرده نقرهای
خاص ترین فیلمهای سینما در سال گذشته و امسال در ماه محرم پا به سینما گذاشته اند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ این روزها سینماها با اکران فیلمهایی خاص، حال و هوایی ویژه دارند.
از آغاز ماه محرم نخستین فیلم چهار اپیزودی ایران به اکران عمومی در آمد. فیلم سینمایی«هیهات» در اپیزود اول قصه جوانی را به تصویر می کشد که مادرش بیمار است و تمام تلاش خود را برای درمان او می کند و به امام حسین (ع) متوسل می شود و به دنبال آن اتفاقات مختلفی برای این جوان و اطرافیانش می افتد.
در اپیزود دوم «هیهات» از دریچه قهرمانان 8 سال دفاع مقدس به واقعه عاشورا نگاه می کند و قصه رزمنده جانبازی روایت می شود که همواره تحت تأثیر روزهای 8 سال جنگ تحمیلی قرار دارد و هنوز همچون همان روزها برای آرامش مردم دیارش از جان خود می گذرد و یک تنه به میدان مین می رود.
در اپیزود سوم از دریچه مدافعان حرم به واقعه عاشورا نگاه می شود و قصه مادر و دختری را می بینیم که سرپرست خانواده آنها برای حفظ اسلام شهید شده است و برای خانواده اش اتفاقاتی می افتد که آنها با ایمان و توکل به خدا بر این مشکلات غلبه می کنند و در اپیزود چهارم قصه پزشکی را بر پرده نقره ای می بینیم که به قصد خدمت به زائران کربلا به عراق رفته و کم کم به جرگه مدافعان حرم می پیوندد. واکنش همسر این پزشک هنگام ورود به کربلا و زمانی که در جریان مدافع حرم بودنش قرار می گیرد منحصر به فرد است.
4 اپیزود این فیلم سینمایی با ظرافت خاصی به هم ربط پیدا کرده و مخاطب را به خود جذب می کند.
محمدرضا شفیعی تهیه کننده هیهات درباره این فیلم گفت: در ابتدا قرار شد با کارگردانان این اثر گردهم بیاییم، طرحی را ارائه دهیم و اگر طرح قابلیت سینمایی شدن داشت فیلمش را بسازیم و ثمره آن هیهات شد.
وی افزود: این فیلم نگاه متفاوت 4 کارگردان جوان به واقعه عاشورا است و امیدوارم مورد پسند مردم واقع شود.
مستند «کربلا جغرافیای یک تاریخ» به کارگردانی داریوش یاری با روایت سید شهاب الدین حسینی نیز همزمان با محرم پا به سینما گذاشت تا با نگاهی شاعرانه تاریخ را به تصویر بکشد.
همزمان با دهه دوم محرم فیلم «ابوزینب راز پنهان» به کارگردانی علی غفاری پا به سینما گذاشت. این فیلم نخستین تجربه مشترک سینمای ایران و لبنان است و به روایت قصه مادری می پردازد که سالها راز شهید شدن فرزندش را در دل نگه می دارد و یک تنه در مقابل استکبار می ایستد.
علی غفاری کارگردان این فیلم هم گفت: در شرایط کنونی فعالیت در جبهه فرهنگی مقاومت ضروری است و ساختن و نمایش چنین فیلم هایی بسیار مهم و تأثیر گذار است.
وی افزود: قصه فیلم «ابوزینب راز پنهان» بر اساس یک اتفاق واقعی است و سختی های زیادی در مرحله تولید و پیش تولید آن کشیدیم، امیدوارم این فیلم بتواند گوشه ای از مقاومت مردم لبنان را به تصویر بکشد.
قرار است از چهارشنبه همین هفته فیلم سینمایی«سیانور» و پویانمایی عاشورایی«ناسور» به نمایش در آید.
فیلم سینمایی«سیانور» از متفاوت ترین فیلم های چند سال اخیر سینما به حساب می آید.
فیلم «سیانور» یک عاشقانه پلیسی است که در دهه 50 اتفاق می افتد و به صورت نگاتیو توسط علیرضا برازنده فیلمبرداری شده است.
در قسمتی از این فیلم زندگی شهید مجید شریف واقفی به تصویر کشیده شده و به گفته بسیاری از منتقدان سینما این فیلم سیاسی ترین فیلم چند سال اخیر سینما است که ظرافت ها در آن به خوبی رعایت شده است.
بهروز شعیبی کارگردان این فیلم درباره آن گفت: پیش از ساخت فیلم با تاریخچه سازمان مجاهدین خلق ایران (منافقین) هیچگونه آشنایی نداشتم و حتی قصه فیلم نیز برای زمانی است که هنوز به دنیا نیامده بودم، با این حال به واسطه فیلمنامه، شروع به تحقیقات و گفتگو با افرادی کردم که آن دوران را دیده اند که یکی از آنها احمدیان، نویسنده فیلمنامه بوده است.
وی افزود: روایت ما در این فیلم تنها روایت تاریخ بوده و این روایت را فارغ از هرگونه قضاوت و پیش داوری انجام داده ایم، با این حال باید مقوله سینما را نیز مدنظر قرار می دادیم؛ زیرا به درام و جذب مخاطب اعتقاد دارم.
پویانمایی سینمایی«ناسور» هم که از مدت ها پیش کلید خورده بود ازدو روز دیگر به اکران عمومی در می آید.
کیانوش دالوند کارگردان این اثر گفت: «ناسور» موقعیت افراد در مواجهه با انتخاب در حماسه عاشورا را به تصویر کشیده و ارزیابی کرده است. در این پویا نمایی چهره شخصیت ها با هاله ای از نور یا سایه پوشانده شده است.
فیلم سینمایی «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار قرار است تا پایان محرم به اکران عمومی در آید.
فیلم سینمایی «نفس» به روایت زندگی دختر بچه ای می پردازد که در دل پیروزی انقلاب اسلامی و 8 سال دفاع مقدس زندگی می کند و در نهایت زیر بمباران در حالی که مشغول بازی است به شهادت می رسد.