ساخت موزه بنای تاریخی تل آجری فارس نهایی شد.
محمد حسن طالبیان در بازدیدی که به همراه سفیر و رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران از محدوده تل آجری داشت گفت: بقایای موجود در تل آجری نیازمند حفاظت و مرمت اصولی است زیرا بخشی از بقایای شهر کهن پارسه را در خود جای داده است.
وی افزود: کشف کتیبه های بابلی به عنوان سندی معتبر بر استقرار دروازه ورودی شهر پارسه و وجود شباهت زیاد بین آجرهای لعابدار کشف شده دروازه ها با نقوش اسطوره های بین النهرین از دلایل اهمیت این مکان تاریخی است.
معاون سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: کاوش نقوش حیوانات ترکیبی با نقشی از مار، عقاب و پنجه شیر که برای نخستین بار در این محوطه کشف شده اند و سکوهایی در کنار دیوارهای دروازه، سبب شده باستان شناسان و محققان به این مکان تاریخی توجه ویژه ای داشته باشند.
محمد حسن طالبیان افزود: این محوطه تاریخی یکی از مهم ترین محوطه های باستان شناسی است که می تواند نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری داشته باشد.
در این بازدید، معاون میراث فرهنگی کشور به همراه 'مائورو کنچاتوری' سفیر ایتالیا و 'پروفسورکارلو چرتی' رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران از فعالیت های گروه کاوش در منطقه تل آجری و گروه مطالعاتی مستقر در پردیس تخت جمشید دیدن کردند.
محوطه تل آجری که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، از سال 90 تاکنون توسط باستان شناسان ایرانی- ایتالیایی کاوش می شود.
مجموعه جهانی تخت جمشید در فاصله60 کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.