نشست "بررسی طرح اصلاح قانون تابعیت" در مشهد با حضور حقوقدانان و استادان کشوری دیشب در مشهد برگزار شد.
مدیرکل تنقیح قوانین قوه قضائیه در این نشست تخصصی گفت: در قانون کنونی تابعیت از حقوق شهروند شدن سخنی به میان نیامده و حقی برای تابعیت افراد ایجاد نشده است.
سید علی کاظمی افزود: این طرح یک نگرش امت گرایانه به مقوله تابعیت دارد و فقط کسانی را که خدماتی در راستای آرمانهای جمهوری اسلامی ایران انجام داده اند مورد توجه قرار داده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: قوانین فعلی تابعیت مربوط به سالهای 1308 و 1314 است و سابقه 80 ساله دارد و از سویی فعالان حوزه امنیتی کشور تنها به مشکلات ناشی از تغییر این قانون اشاره دارند.
رضا شیران خراسانی افزود: مهمترین بخش این طرح اصلاحیه قانون تابعیت مربوط به ماده 976 قانون مدنی، مصوب سال 1314 است که به تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج شرعی و ثبت شده زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی در کشور می پردازد.
رئیس کانون زنان حقوقدان 'سورا' که برگزار کننده این نشست تخصصی حقوقی است نیز گفت: مشکلات فرزندان بی هویت یکی از چالش های زنان بویژه در مناطق کم برخوردار خراسان است که باعث تداوم فقر و ناهنجاری در خانواده هایی شده است که از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی شکل گرفته اند.
مرضیه محبی افزود: اهداف سمن 'سورا' پیشگیری از افزایش آسیبهای اجتماعی در حوزه زنان و خانواده و کمک به توانمند سازی، بهبود و ارتقای وضعیت حقوقی و اجتماعی بانوان است.
بر اساس آمار غیررسمی، تعداد فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع غیر ایرانی دست کم 800 هزار نفر است که بیشتر این ازدواجها در مناطق کم برخوردار و با مردان تبعه افغانستان در دهه 60 انجام شده است.
طرح اصلاح قانون تابعیت کشور هم اکنون در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شده و در کمیسیونهای مربوطه در حال بررسی است.