معاون وزیر:
ازدیاد برداشت نفت در قالب قراردادهای جدید نفتی کلید خورد
شرکت ملی نفت ایران انتظار دارد با اجرای فعالیتهای توسعه ای «گروه توسعه انرژی تدبیر» در میدانهای یاران، کوپال و مارون تولید روزانه نفت خام این میدانها از رقم 185 هزار بشکه کنونی به حداقل 260 هزار بشکه برسد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما ، علی کاردر امروز در مراسم امضای HOA میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پرشیا با بیان این مطلب افزود: این پنج مخزن نفتی، 14,5 میلیارد بشکه نفت ذخیره درجا دارد که با اتکا به ضریب بازیافت کنونی، ذخیره نفت قابل برداشت این میدانها حدود 2.5 میلیارد بشکه است.
وی بر ضرورت بهره مندی از فناوریهای روزآمد برای اجرای روشهای ازدیاد برداشت در این چهار میدان تاکید کرد و گفت: هم اکنون ضریب بازیافت از میدان یاران حدود 10 درصد، مخزن بنگستان میدان مارون حدود 9,3 درصد، مخزن بنگستان میدان کوپال حدود 13 درصد و مخزن آسماری میدان کوپال بیش از 18 درصد است.
کاردر با بیان این که امروز سند HOA چهار میدان و پنج مخزن امضا می شود، ادامه داد: به این ترتیب اصول و چارچوبهای قراردادی توسعه این مخازن مشخص می شود و کار به سرعت وارد مرحله اجرایی می شود.
وی سرمایه گذاری مورد نیاز برای توسعه این میدانها را 2,2 میلیارد دلار اعلام و ابراز امیدواری کرد: شرکت نفت و گاز پرشیا از توانمندیهای شرکتهای خارجی نیز بهره مند شود.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا که از سوی وزارت نفت به عنوان یکی از شرکتهای صاحب صلاحیت برای فعالیت در قالب اکتشاف و تولید تشخیص داده شده، توانمندی بالایی دارد و در میدان یاران شمالی عملکرد خوبی داشته است.
کاردر با بیان این که در حوزه ازدیاد برداشت نیازمند فناوری های نو هستیم، ادامه داد: درآمدهای حاصل از توسعه میدانهای یاران، کوپال و مارون در قالب قراردادهای پیش رو حدود 27 میلیارد دلار برآورد می شود.
وی همچنین به جلسه امروز خود با رؤسای دانشگاهها در زمینه قراردادهای امضا شده میان شرکت ملی نفت ایران با دانشگاهها برای ازدیاد برداشت از میدانها اشاره کرد و افزود: در این جلسه تاکید شد که نتایج کار دانشگاهها می تواند به بهبود فرایند توسعه مخازن موضوع قراردادهای جدید نفتی کمک کند.
معاون وزیر نفت گفت: بطور مثال هم اکنون دانشگاه شریف روی مخزن بنگستان میدان کوپال در حال مطالعه است و نتایج این مطالعه می تواند در پیوند با شرکت ایرانی، در افزایش ضریب بازیافت نفت این مخزن موثر باشد.
* کار با شرکتهای ایرانی آسانتر از خارجیهاست
معاون وزیر نفت در واکنش به برخی منتقدان که امضای قرارداد با شرکتهای داخلی را هموار کردن مسیر برای حضور شرکتهای خارجی در ایران می دانند، گفت: اینگونه نیست؛ از آن جا که کار با شرکتهای ایرانی آسانتر است، قرارداد با آنها سریعتر امضا شد.
علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، امروز در حاشیه امضای HOA میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پرشیا در جمع خبرنگاران درباره این که شرکتهای خارجی چه زمانی در پروژه های نفتی ایران حضور می یابند، تصریح کرد: به دنبال این هستیم تا از شرکتهای خارجی درخواست دریافت اطلاعات کنیم و آگهی آن از هفته آینده منتشر می شود.
وی درباره این که آیا شرکت فرانسوی توتال برای سرمایه گذاری در پروژههای نفتی، به ایران می آید، تصریح کرد: پس از دریافت اطلاعات ارزیابیها انجام شود، بنابراین از هم اکنون نمی توان گفت این شرکت در پروژه های نفتی ایران حضور می یابد.
معاون وزیر نفت درباره میدان آزادگان جنوبی هم اظهار کرد: این میدان نفتی در اولویت مناقصه برای توسعه قرار دارد.
کاردر در واکنش به برخی منتقدان که امضای قرارداد با شرکتهای داخلی را جاده صاف کن حضور شرکتهای خارجی در ایران می دانند، اظهار کرد: اینگونه نیست؛ در واقع انجام کار با شرکتهای ایرانی روانتر است و از این رو نخستین قرارداد با آنها امضا شد.
به گفته معاون وزیر نفت، در آینده شاهد امضای قرارداد بیشتری با شرکتهای داخلی خواهید بود.
وی با بیان این که گروه توسعه انرژی تدبیر شرکت توانمندی است و کار حرفه ای انجام می دهند، تصریح کرد: این شرکت تجربه موفقی در میدان یاران داشته است که می تواند از تجربه آن استفاده کند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره این که آیا شرکت تدبیر انرژی برای توسعه میدانهای یاران، مارون و کوپال از شرکتهای خارجی نیز استفاده خواهد کرد، افزود: آنها مذاکراتی با شرکتهای از اروپا و روسیه داشته اند.
موضع ما در کرسنت، دفاع از منافع ایران در داوری است
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پاسخ به پرسشی درباره قرارداد کرسنت هم اظهار کرد: «متاسفانه مسیر این قرارداد را بد راندند.»
وی گفت: این پرونده به صورت کاملا تکنیکی و حرفه ای داوری می شود و شرکت ملی نفت ایران نیز با همه توان خود تخصصی و حرفه ای از منافع قراردادی کشور دفاع می کند.
معاون وزیر نفت افزود: موضع کنونی ما تنها دفاع از مواضع کشور در مرحله داوری است.
کاردر با بیان این که پرونده کرسنت باید مسیری داوری خود را طی کند، درباره این که آیا به دنبال اصلاح قیمت در این قرارداد هستید، یادآور شد: این پرونده هم اکنون در مرحله داوری است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ارسال نامه ای جدید از سوی رئیس جمهوری به مقام معظم رهبری درباره قراردادهای نفتی گفت: نامه جدیدی به این منظور ارسال نشده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: هم اکنون از سه میدان یاران، کوپال و مارون روزانه 185 هزار بشکه نفت تولید می شود و انتظار ما این است که با استفاده از فناوریهای جدید ازدیاد برداشت، این رقم بسیار افزایش یابد.
وی تصریح کرد: افزایش ضریب بازیافت، مهمترین موضوعی است که در میدان های نامبرده دنبال می کنیم.
به گفته کاردر، سرمایه گذاری مورد نیاز برای توسعه و ازدیاد برداشت در این میدانها 2,2 میلیارد دلار پیش بینی شده است و انتظار داریم با اجرای قرارداد، حداقل 75 هزار بشکه به تولید روزانه میدانهای مارون، کوپال و یاران اضافه شود.