یادداشت؛
سندروم کوشینگ را بهتر بشناسیم
سندرم کوشینگ شامل علائمی چون چاقى تنه، هیرسوتیسم(پر مویی غیر عادی)، آکنه، شانه هایی شبیه کوهان بوفالوئی، خطوط پوستى بنفش، فشارخون بالاست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سندرم کوشینگ شامل علائمی چون چاقى تنه، هیرسوتیسم(پر مویی غیر عادی)، آکنه، شانه هایی شبیه کوهان بوفالوئی، خطوط پوستى بنفش، فشارخون بالا است که یکی از دلایل شایع بروز سندرم کوشینگ، استفاده زیاد از داروهای خوراکی کورتیکواستروئید است و درمان این سندرم با کاهش هورمون کورتیزول صورت می گیرد.
علل بروز سندرم کوشینگ تولید زیاد هورمون کورتیزول توسط غدد آدرنال یا فوق کلیه است که مصرف داروهای کورتیکوستروئید(بتامتازون، بودزونید، کورتیزون، دگزامتازون، هیدروکورتیزون، متیل پردنیزولون، پردنیزولون و پردنیزون) در مقدار بالا و برای مدت طولانی این سندروم را ایجاد می کند.
داروهای کورتیکوستروئید در بیماری هایی همچون آرتریت روماتوئید، آلرژی، بیماری های پوستی (اگزما، لوپوس، پسوریازیس، کهیر و خارش)، مشکلات تنفسی و آسم، برخی سرطان ها، اختلالات خونی، مشکلات چشمی، ورم و درد مفاصل، مشکلات گوارشی (کولیت زخمی، اختلالات التهابی روده) و جلوگیری از پس زدن پیوند اعضا استفاده می شود، بنابراین اگر شما در حال مصرف داروی کورتیکواستروئید برای بیماری خاصی هستید و علائمی را مشابه علائم سندرم کوشینگ دارید، نسبت به این بیماری با پزشک خود مشورت کنید.
بر اساس تحقیقات پزشکی علائم سندرم کوشینگ شامل افزایش وزن و تجمع بافت چربی به خصوص در قسمت میانی و فوقانی پشت، صورت، ترک های پوستی به رنگ صورتی و یا بنفش بر روی پوست شکم، ران، سینه و بازوها، نازک و شکننده شدن پوست و به راحتی کبود شدن، توقف و یا نامنظم شدن دوره های قاعدگی در زنان، کاهش باروری، ضعف عضلات، افسردگی، اضطراب و زودرنجی است.
بنابراین اگر شما در حال مصرف داروی کورتیکواستروئید برای بیماری خاصی هستید و علائمی را مشابه علائم سندرم کوشینگ دارید، بهتر است برای بررسی بیشتر نزد پزشک بروید.
آنچه در این خصوص اهمیت دارد پیشگیری از سندرم کوشینگ است که با راهکارهای ساده ای همچون شستشوی دهان پس از استفاده از داروهای استنشاقی کورتیکواستروئیدی، کم مصرف کردن نمک، انجام سالانه آزمایش هورمون کورتیزول می توان آن را کنترل کرد.