بسکتبالیست محجبه آمریکایی:
فیبا نباید ما را مجبور به انتخاب بین ورزش و اعتقادات کند
بسکتبالیست محجبه آمریکایی که به مبارزه برای کسب اجازه از فیبا ادامه می دهد، قوانین فدراسیون جهانی را به چالش می کشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما به نقل از وب سایت موتو وابسته به تایم؛ بلقیس عبدالقدیر بسکتبالیست زن مسلمان آمریکایی سوژه فیلم مستندی با عنوان "زندگی بدون بسکتبال" شده است که در سال 2017 وارد بازار می شود. بلقیس که در زمینه لغو ممنوعیت حجاب در بسکتبال فعال است در مطلبی نوشت: "ورزشکاران نباید مجبور شوند بین اعتقادات خود و ورزش یکی را انتخاب کنند."
بلقیس به حضور ابتهاج محمد شمشیرباز محجبه آمریکایی در کاروان المپیکی این کشور اشاره می کند که نشان از تنوع فرهنگی و پذیرش داشت. این دختر بسکتبالیست آمریکایی می گوید: "تمام زندگی ام (از چهار سالگی) عاشق بسکتبال بوده ام. من نخستین دختر محجبه لیگ دانشگاهی بسکتبال آمریکا (NCAA) به شمار می روم و رکورد امتیازآوری بسکتبال را در دبیرستان ماساچوست دارم؛ اما بعد از فارغ التحصیلی رویاهایم برای بازی حرفه ای بسکتبال به بن بست رسید چون فدراسیون جهانی بسکتبال (فیبا) به خاطر ممنوعیت بازی با حجاب باعث دوری ام از میادین شد."
بلقیس با اشاره به قوانین فیبا در زمینه نشانه های مذهبی و پوشش بازیکنان ادامه می دهد: "در مجموع 300 بار در زمان دبیرستان و کالج با حجاب، بسکتبال بازی کرده ام و هیچوقت به خودم یا حریفان آسیبی نزدم."
این ورزشکار در سال 2014 به همراه ایندیرا کالجو دختر بوسنیایی- آمریکایی و برخی گروه های حقوق بشری، جمع آوری امضا را برای پایان دادن به قوانین منع حجاب شروع کردند و این حرکت به اجازه موقت دو ساله برای استفاده از حجاب در برخی از تورنمنت ها منجر شد. هر چند این اجازه هم مشروط به درخواست رسمی کشورها از فدراسیون جهانی برای صدور اجازه بازی بازیکنان محجبه بود.
درخواست از کمیته بین المللی المپیک
بلقیس می گوید: "زمان مدنظر فیبا سپتامبر امسال به پایان رسید و تصمیم گیری نهایی برای تغییر قوانین هم به زودی انجام می شود. این بار 15 نفر از دختران محجبه 130 هزار امضا جمع آوری کرده اند که خطاب به رئیس فدراسیون جهانی خواستار لغو ممنوعیت حجاب شدند. امیدوارم کمیته بین المللی المپیک که در جریان اجازه بازی "شهرکانی" دختر جودوکار عربستانی در سال 2012 هم وارد شد، این بار هم وارد ماجرا شود. کمیته بین المللی المپیک قدرت و نفوذ لازم برای تسریع روند پیشرفت در این زمینه را دارد تا درهای بسکتبال به روی هزاران زن مسلمان در سراسر جهان باز شود."
بلقیس به لغو ممنوعیت حجاب در سایر رشته های ورزشی مثل والیبال اشاره کرد که به زنان اجازه بازی با پوشش کامل را داد و همچنین فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) که در سال 2014 بعد از دریافت شواهد لازم پزشکی مبنی بر خطرناک نبودن پوشش بانوان مسلمان به آنان اجازه بازی داد. او تاکید می کند:" اگر فیبا واقعا می خواهد افراد را با بسکتبال کنار یکدیگر جمع کند (همانطوری که در شعارهای اصلی این فدراسیون دیده می شود) زمان آن است که قوانین دست و پا گیر برای دسترسی عمومی به این رشته ورزشی را لغو کند و بسکتبالیست ها را مجبور به انتخاب میان ورزش و اعتقاداتشان نکند."
بلقیس به زمان هایی اشاره می کند که قصد کنار گذاشتن بسکتبال را داشت؛ اما به این نتیجه رسید که این مبارزه دیگر به خودش محدود نمی شود و تعداد زیادی از زنان محجبه در سراسر دنیا با او در این مشکل همراهند.
عبدالقدیر توضیح می دهد:" اگر رویاهای من برای بازی حرفه ای همچنان معلق بماند یا مجبور به کناره گیری کامل شوم، همچنان برای تمام دختران مسلمانی که به مربیگری آنها می پردازم یا نسل های آینده تلاش می کنم، برای کسانی که مانند من عاشق این رشته ورزشی می شوند."