پیشگیری از باج گیری در اجاره مراتع به عشایر+ فیلم
سازمان امور عشایری موضوع تجاری شدن مراتع و باج گیری از عشایر برای اجاره مراتع را به طور جدی پیگیری می کند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،رئیس سازمان امور عشایری کشور در سمنان گفت : تجاری شدن و باج گیری از عشایر برای اجاره مراتع در استان های تهران ، سمنان ، البرز و مازندران دیده شده و هم اکنون با مصوبه شورای عالی عشایر استان تهران ، این موضوع به صورت جدی در دست بررسی و پیگیری است .
کرمعلی قندالی افزود : تجاری شدن و باج گیری از عشایر برای اجاره مراتع بخصوص در مراتعی که در حریم روستاها ممیزی شدند و نیز مراتعی که صاحبانشان پروانه چرا دارند ولی خودشان دام ندارند بیشتر دیده می شود .
وی با بیان اینکه میزان اجاره بهای تعیین شده برخی مراتع بسیار بیشتر از حد واقعی و نوعی باج گیری از عشایر برای استفاده از مرتع است افزود : این پول به ناحق از عشایر گرفته می شود و حتی این مبلغ در برخی مراتع تهران به 250 میلیون تومان هم رسیده است .
وی افزود : مشاهده شده علاوه بر اشخاص حقیقی ، اشخاص حقوقی نظیر شوراهای اسلامی روستا هم مرتکب این عمل شده است و میزان اجاره بهایی بیشتر از حد واقعی از عشایر متقاضی مرتع دریافت کرده اند .
قندالی اظهار امیدواری کرد : با جلسات مشترک استانداران استان های درگیر این موضوع ، مشکل تجاری شدن و باج گیری از عشایر برای اجاره مراتع رفع شود .
رئیس سازمان امور عشایری کشور همچنین از افزایش تولید گوشت قرمز از سال 92 تاکنون خبر داد و گفت : در سال 92 میزان تولید گوشت قرمز 155 هزار تن بود که امسال به 190 هزار تن رسیده است و بر اساس نیاز بازار ، مجوز واردات گوشت قرمز هم صادر می شود .
قندالی افزود : قیمت تمام شده هر کیلوگرم دام زنده بین 13 تا 13 هزار و 500 تومان است و که سود نسبی را نیز عاید دامدار می کند ولی اگر این قیمت افزایش یابد ، قیمت گوشت قرمز هم افزایش خواهد یافت .
رئیس سازمان امور عشایری همچنین از تمهیدات این سازمان برای مدیریت و تامین امنیت مسیر کوچ پاییزه عشایر خبر داد و گفت : مهمترین فعالیت این سازمان آب رسانی به عشایر در مسیر کوچ است که این امر با 400 مورد ناوگان ترابری و تانکرهای 10 تا 12 هزار لیتری آب در حال انجام است .