کوخه نشینی تهدیدی برای نسل پرندگان شکاری + فیلم
کوخه نشینی تهدیدی جدی برای نسل پرندگان شکاری محسوب می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وجود پرندگان زیبا و گران قیمت شکاری در استان بوشهر موجب شده است افراد سودجو اقدام به زنده گیری و فروش آنها کنند که روش گرفتن این پرندگان کوخه نشینی نام دارد.
رئیس اداره تنوع زیستی حیات وحش اداره کل محیط زیست استان بوشهر گفت: کوخه محلی است که فرد متخلف در آن کمین می کند تا پرنده در تورهایی که بر روی زمین گسترده است گرفتار شود و سپس آن را زنده گیری کند.
خسرو درویشی افزود: پرندگانی که به این صورت شکار می شوند از تیره شاهینیان و سه گونه در معرض انقراض شاهین، بهری و بالابان هستند.
وی با اشاره به اینکه ایران عضو کنوانسیون حمایت از گونه های در معرض انقراض است، اضافه کرد: این پرندگان بومی کشور هستند اما برخی گونه های دیگر نیز با توجه به سرد شدن هوا در مناطق دیگر به مناطق گرمسیر مانند استان بوشهر مهاجرت می کنند و در دام شکارچیان متخلف گرفتار می شوند.
درویشی همچنین گفت: باتوجه به همجواری استان بوشهر با کشورهای حوزه خلیج فارس و علاقه مندی این کشورها به پرندگان شکاریِ دست آموز قاچاقچیان از این فرصت استفاده و پرندگان شکار شده را به کشورهای عربی قاچاق می کنند .
رئیس اداره تنوع زیستی حیات وحش اداره کل محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه قاچاق این پرندگان در نیمه دوم سال اتفاق می افتد، افزود: پارسال قاچاقچیان قصد خروج 25 بهله از این پرندگان را داشتند که ماموران متخلفان را دستگیر کردند.
درویشی اضافه کرد: با توجه به اینکه این پرندگان در راس هرم غذایی قرار دارند و از نظر اکولوژیک نقش بسزایی در کنترل جانوران موذی و جوندگان و حفظ زیستگاه ها ایفا می کنند نابودی آنها زنجیره غذایی را با مشکل روبرو می کند.