بررسی عادی طرح الزام شهرداری به ارائه برنامه جامع برای حفاظت از اماکن تاریخی
اعضای شورای اسلامی شهر تهران به یک فوریت طرح "الزام شهرداری تهران به ارائه برنامه جامع عملیاتی حفاظت و بهرهگیری از ظرفیتها و قابلیتهای اماکن و بافت تاریخی فرهنگی شهر تهران" رای موافق ندادند و این طرح به صورت عادی در شورای اسلامی شهر تهران بررسی خواهد شد .
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، ضرورت توجه جدی به مرمت، بهسازی و احیای بافت تاریخی و مرکزی شهر تهران و حفظ و احیای هویت تاریخی و ارزشهای فرهنگی پایتخت ، ضرورت اجرای مفاد ماده 12 قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی و توانمندسازی و ناکارآمد شهری ،اجرای احکام طرح و برنامه های مصوب طرح جامع و تفصیلی شهر تهران و اجرای طرح و برنامه های محرک توسعه در محدوده مرکزی و بافت تاریخی شهر تهران از جمله دلایل بررسی یک فوریت این طرح بود.
در همین راستا احمد حکیمی پور عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره یک فوریت این طرح گفت: با توجه به اینکه بافت و ابنیههای تاریخی یک شهر به عنوان عوامل هویتساز و ارزش دهنده فرهنگی و تاریخی به شمار رفته و گویای نحوه نگرش و جهانبینی یک ملت در طول تاریخ است لذا باید توجه جدی به اماکن و بافتهای تاریخی شود.
وی افزود: در این طرح شهرداری باید حفاظت، مرمت ،بازسازی و بهرهبرداری منطقی از فضاهای فرهنگی و تاریخی را داشته باشد که مطابق با یافتههای طرح جامع و تفصیلی بیش از 2300 آثار و ابنیه تاریخی و ارزشمند در تهران شناسایی شده و بیش از 380 ابنیه به ثبت ملی و یک اثر به ثبت جهانی رسیده است.
در ادامه این جلسه محسن سرخو گفت: این امر یکی از مصادیق برنامه 5 ساله شهرداری است و با توجه به اینکه در سال آخر شورای چهارم قرار داریم نظیر این برنامه ها که در برنامه 5 ساله تکلیف شده اما اجرای عملیاتی نشده است عملیاتی می کنیم .
وی ادامه داد اگر تا امروز در این زمینه ها اقدامی صورت نگرفته به واسطه ضعف نظارتی بوده و باید هر چه سریعتر چنین برنامه هایی رنگ تحقق به خود ببیند.
در ادامه محسن پیرهادی عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران به عنوان مخالف یک فوریت این طرح گفت: بنده با اصل موضوع مخالفتی ندارم ولی طرحی که در دست بررسی است دو بار به تصویب رسیده است.
وی افزود: اینکه باید توجه ویژهای به اماکن و بافتهای تاریخی و فرهنگی شهر تهران شود مورد تایید و تاکید است ولی اگر میخواهند نقش سازمان میراث فرهنگی را در این رابطه کم کنند و اختیار این بناها را به شهرداری تهران بدهند آن بحث دیگری است.
ولی الله شجاع پوریان نیز در این رابطه گفت : کشور ایران جز 10 کشور برتر در زمینه تعدد میراث ارزشمند تاریخی است از اینرو باید بسترهای لازم در حوزه شناسایی و حفظ این میراث را فراهم آوریم .
وی ادامه داد: در شهر تهران از آثار بسیاری که وجود دارد تنها یک چهارم آثار ارزشمند تاریخی شناسایی شده لذا اگر نتوانیم تمهیدات خاص در این زمینه اتخاذ کنیم با توجه به میزان ساخت و ساز در شهر تهران این آثار در معرض تخریب قرار می گیرند.
محمد حقانی نیز بر لزوم وجود ساختاری که به آثار ارزشمند تاریخی در شهر تهران رسیدگی کند تاکید کرد و گفت: شهر در اختیار شورا و شهرداری است و این امر یکی از مواردی است که بر لزوم تحقق مدیریت یکپارچه شهری را صحه می گذارد.
در ادامه پشمچیزاده معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران نیز گفت: در سند 5 ساله شهرداری به موضوعات اماکن تاریخی و فرهنگی توجه ویژهای شده و سند جامعی است که میتوان در حوزههای مختلف از آن استفاده کرد.
در نهایت پس از بررسیهای مختلف از سوی اعضای شورای شهر تهران، یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به ارائه برنامه جامع عملیاتی ، حفاظت و بهرهگیری از ظرفیتها و قابلیتهای اماکن و بافتهای تاریخی فرهنگی شهر تهران رای نیاورد و به صورت عادی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در این جلسه همچنین بررسی طرح اصلاحیه مصوبه اعطای تسهیلات به جان باختگان و معلولان آتش نشانی و کادر امداد و نجات در حین عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات اینی نیز در دستور جلسه قرار گرفت که مقرر شد این طرح به کمیسیون ها باز گردد و ظرف یک هفته اینده با بررسی های بیشتر در صحن مطرح شود .
بررسی لایحه نحوه ساماندهی و مدیریت موسسات اتوموبیل کرایه (آژانس ها ) و شرکت های مسافربری درون شهری نیز با موافقت اعضای شورا به شهرداری بازگشت داده شد تا دستورالعمل این امر از سوی وزارتخانه های کشور و صنعت و معدن و تجارت به شهرداری ها ابلاغ شود .
بررسی لایحه نحوه استفاده از امکانات ، مواد، مصالح و فناوری روز در امر برف روبی، یخ زدایی و رفع لغزندگی معابر شهر تهران در فصل زمستان نیز برای بررسی بیشتر با موافق اعضای شورا به شهرداری بازگشت داده شد .