ساخت 2 حسگر زیستی سلولهای بنیادی سرطانی و مرگ سلولی در زنجان
محققان دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان موفق به ساخت 2 حسگر زیستی برای شناسایی سلولهای بنیادی سرطانی و سلولهای در حال مرگ شدند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، عضو هیات علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان گفت : ساخت این حسگرها در چند مرحله صورت میگیرد که هم اکنون مرحله اول اجرای طرح به پایان رسیده است.
دکتر شیوا اکبری بیرگانی افزود : در مرحله دوم باید این حسگر زیستی وارد سلول شده و فعالیت آن درون سلول مورد بررسی قرار گیرد و پس از بررسی و تائید فعالیت آن در داخل سلول میتوانیم وارد مرحله سوم یعنی in vivo شویم که در این مرحله آزمایشاتی بر روی موش یا سایر موجودات زنده انجام میشود.
وی گفت : این 2 طرح موفق به دریافت رتبه برتر تحقیقات در زمینه سلولهای بنیادی سرطانی از سوی آکادمی بینالمللی سلولهای بنیادی و انجمن تحقیقات سلولهای بنیادی آلمان شد .
عضو هیات علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان گفت : این 2 طرح موضوع پایان نامه 2 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه است.
این تیم 3 نفره یک و نیم سال است بر روی این طرح کار تحقیقی انجام می دهند .
دکتر اکبری با بیان اینکه هدف ما انجام مطالعات پایه بوده است افزود : سلولهای بنیادی سرطانی یکی از مباحث بحث برانگیز در بیولوژی سرطان است که ما تلاش کردیم با ساختن این حسگرها به سوالات بیولوژیک درباره سلولهای بنیادی سرطانی پاسخ دهیم.
وی با بیان اینکه این 2 حسگر زیستی ساخته شده در همین مرحله اولیه به عنوان کیت تشخیصی محسوب میشوند گفت : در صورت حمایت مالی بخش های خصوصی و دولتی می توان آن را تجاری سازی کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان افزود : حسگر شناسایی مرگ سلولی خاصیت نورزایی دارد و وقتی که سلول وارد فاز مرگ میشود مانند یک چراغ روشن میشود و هشدار میدهد که سلول در حال مرگ است.
اکبری با بیان اینکه تاکنون یک و نیم سال بر روی این 2 طرح زمان صرف شده است گفت : هم اکنون در حال ثبت و انتشار مقاله آن در ISI هستیم.