در ادامه سیاست های جنگ طلبانه دولت آمریکا؛
برنامه ارتش آمریکا برای جایگزینی زرادخانه هستهای بین قارهای
پنتاگون برای ارتقاء موشکهای بالستیک قاره پیما، نیروی سه گانه حملات هستهای و زیردریاییها و بمب افکنها، بالغ بر یک تریلیون دلار در طی سی سال آینده هزینه میکند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ خبرگزاری فرانسه در گزارشی با عنوان «برنامه نیروی هوایی آمریکا برای جایگزینی زرادخانه هسته ای بین قاره ای» نوشت: بیش از 400 فروند موشک بالستیک قاره پیما، در سیلوهایی مخفی و زیرزمینی در سراسر مناطق بیابانی آمریکا رو به آسمان نشانه گیری شده اند و آماده شلیک هستند تا هر شهری را در هر نقطه از جهان هدف قرار دهند. به تدریج نشانه هایی از فرسودگی در این زرادخانه موشکهای بالستیک که نخستین بار در دهه 1960 و در اوج جنگ سرد طراحی شده است، مشاهده می شود و برای تسلیحاتی که در دوره آنالوگ طراحی شده اند، پیدا کردن قطعات یدکی جایگزین بسیار دشوار است.
از طرفی نشانه های این فرسودگی و کهنگی در سیلوها و مخازن فولادی - بتونی محل نگهداری این موشکها نیز که سال احداث بسیاری از آنها به دهه 1950 باز می گردد، کاملا مشهود است و به علت نفوذ آب، آثار پوسیدگی را در بدنه و دیواره آنها می توان به خوبی دید.
نیروی هوایی آمریکا قصد دارد در طول بیست سال آینده کل ناوگان موشکهای بالستیک خود موسوم به مینتمن سه Minuteman III را با نسل جدید موشکها که فعلا نیروی بازدارنده راهبردی زمین پایه (GBSD) خوانده می شود ، جایگزین سازد.
نیروی هوایی آمریکا هزینه این طرح را که قرار است در دهه 2020 ارائه شود ، حدود 86 میلیارد دلار و چرخه طول عمر این موشکها را حدود پنجاه سال برآورد کرده است.
منتقدان با اشاره به تاریخچه طولانی تخصیص بودجه های سنگین به پروژه های وزارت دفاع آمریکا می گویند هزینه جایگزینی تسلیحات هسته ای و حفظ تاسیسات و تجهیزات پرتاب کننده آنها ،با توجه به تهدیدات تاکتیکی که آمریکا در شرایط کنونی با آنها روبروست، هیچ توجیهی ندارد.
لایسی هیلی Laicie Heeley کارشناس امور هسته ای در مرکز مطالعاتی استیمسون که یک اندیشکده غیرحزبی و بیطرف مخالف اشاعه هسته ای در واشنگتن به شمار می رود، در این باره می گوید: « نیروی هوایی آمریکا از بودجه لازم برای این طرح اطلاع دقیقی ندارد و در حالی که دیگر سامانه های متعارف تر برای مقابله با تهدیداتی که امروز آمریکا با آنها روبروست از قابلیت بهتری برخوردار هستند، آنها همچنان به تسلیحات هسته ای توجه نشان می دهند. »
نیروی هوایی آمریکا در ماه ژوییه فراخوانی را برای دریافت پیشنهادات به منظور جایگزینی این تسلیحات صادر کرد.
پیش بینی می شود یکی از سه غول بزرگ صنعتی آمریکا یعنی لاکهید مارتین ، نورتروپ گرومنNorthrop Grumman و بوئینگ برنده این مناقصه شوند. بدین ترتیب موشکهای جدید به سامانه های الکترونیکی بسیار پیشرفته و پیچیده مجهز خواهند شد و در عین حال در برابر هر گونه تهدید سایبری مصون خواهند ماند.
در این میان، موشکهای بالستیک قاره پیمای آمریکا تنها یک ضلع از سه ضلع این مثلث به شمار می روند - مثلث نیروی سه گانه حملات هسته ای - که زیردریایی ها و بمب افکن ها ضلع سوم آن را تشکیل می دهند.
پنتاگون قصد دارد تا همه سه ضلع این مثلث را با صرف هزینه ای که کارشناسان میزان آن را بالغ بر یک تریلیون دلار در طی سی سال آینده تخمین می زنند، بازسازی یا مدرن سازی کنند.
آدام اسمیت نماینده حزب دموکرات در کنگره آمریکا هفته گذشته با شرکت در مجمعی در واشنگتن اعلام کرد: «صراحتا باید گفت ما از عهده تامین مخارج این طرح بر نخواهیم آمد. و از نقطه نظر توجه به اولویتها ، با توجه به شرایط کنونی در جهانی که ما با آن مواجه هستیم، باید گفت اولویت نخست خود را بر پایه موضوع غلطی استوار کرده ایم.»
وی گفت زرادخانه موشکهای بالستیک قاره پیما بخشی از اضلاع سه گانه این مثلث محسوب می شود که بهتر است با کاهش روبرو شود.
اسمیت تصریح کرد کشورهایی مانند چین توانسته اند با تسلیحات هسته ای به مراتب کمتر، نیروی بازدارندگی خود را به نحو چشمگیری ارتقا دهند و هر چه بیشتر تقویت کنند.
وی افزود قدرتی که چینی ها در شرایط کنونی برای خود دست و پا کرده اند کافی است تا به دیگر کشورها بگویند با ما درگیر نشوید یا ما شما را نابود خواهیم ساخت.
اسمیت گفت حتی اگر قرار باشد آمریکا وارد یک نبرد هسته ای عمده با دیگر کشورها بشود ما هم در هر حال متضرر خواهیم شد.
با همه این تفاسیر، پنتاگون همچنان اصرار دارد که نوسازی و دگرگونی کامل نیروی هسته ای آمریکا امری لازم و ضروری است.
در حالیکه آمریکا و روسیه در سال 2010 معاهده ای در زمینه کاهش تعداد سکوهای پرتاب موشک هسته ای امضا کرده اند ، ولی مسکو نیز در حال نوسازی ضلع سوم این مثلث است.
یک مقام نیروی هوایی آمریکا که نخواست نامش فاش شود به این خبرگزاری گفت : «روسها، چینی ها و کره شمالی ها همگی در حال ارتقا و بهینه سازی سامانه های موشکی خود هستند. آنها هر سه ضلع مثلث خود را در دست بازسازی دارند و تحت این شرایط مطمئن نیستم اینکه دست روی دست بگذاریم و کاری انجام ندهیم، اقدامی عاقلانه و منطقی باشد. »
یک مقام دیگر نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد بسیاری از شرکتهایی که نخستین بار سیلوهای موشکی را ساخته اند یا آنها را مجهز کرده اند، مدتهاست که از گردونه تجارت خارج شده اند و بنابراین تامین قطعات یدکی جایگزین برای این موشکها تقریبا غیر ممکن شده است.
این ناوگان موشکی هم اکنون در سراسر مناطق مختلف در ایالت های داکوتای شمالی، وایومینگ و مونتانا در حال خاک خوردن هستند. قرار است اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه از پایگاه نیروی هوایی مینوت Minotدر داکوتای شمالی - جایی که مراکز کنترل این موشکهای هسته ای در این ایالت در آن پایگاه واقع است دیدن کند.
نیروی هوایی آمریکا طی سالیان اخیر با روحیه ضعیف آن گروه از پرسنل خود روبرو بوده است که مسئولیت حفظ و نگهداری این نیروی موشکی را بر عهده دارند. برخی گزارشهای تکان دهنده از بروز تخلفاتی مانند تقلب در حین آزمایش یا مصرف مواد مخدر در میان این افراد حکایت دارد. مشکل از زمان فروپاشی اتحاد شوروی آغاز شد چرا که پس از سقوط نظام شوروی اهمیت ماموریت این نیروها به تدریج رنگ باخت و آنها اولویت و توجه شغلی و حرفه ای خود را از دست دادند.