بر اساس گزارش نشریه پزشکی نیو انگلند؛
کشف ژن حس ششم انسان
این ژن که PIEZO2 نامیده می شود ، حس عمقی یا نحوه درک مغز از پیرامون بدن را تحت تاثیر قرار می دهد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، محققان آمریکایی اعلام کردند موفق به شناسایی ژنی شده اند که می تواند فراتر از حواس پنجگانه انسان - بویایی ، شنوایی ، چشایی ،لامسه و چشایی- و آن چه را که ممکن است " حس ششم" انسان باشد ، کنترل کند.
پژوهشگران موسسه ملی بهداشت آمریکا (NIH) می گویند این ژن که PIEZO2 نامیده می شود ، حس عمقی یا نحوه درک مغز از پیرامون بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
حس عمقی مربوط به اطلاعات حاصل از گیرندههای موجود در ماهیچهها، مفاصل، رباطها، تاندونها و کپسول مفصلی است که در درک موقعیت و حس حرکت نقش دارد.
این یافته جدید که این هفته در نشریه پزشکی نیو انگلند منتشر شد با کمک دو بیمار جوان صورت گرفت که بر اثر جهش های ژنی PIEZO2 مشکلاتی در حفظ تعادل بدن و حرکت داشتند و تا حدودی حس لامسه خود را از دست داده بودند.
انجام مجموعه ای از آزمایش ها روی این دو بیمار جوان نه و 19 ساله نشان داد که آنها از کمبود خودآگاه بدنی رنج می برند و با بستن چشم هایشان با مشکلات جدی در راه رفتن مواجه می شوند که موجب تلوتلو خوردن آنها می شود.
این بیماران در واقع بدون استفاده از حس بینایی توانایی حدس مسیر حرکت مفاصل بدن خود را ندارند.
این بیماران همچنین مشکلاتی در حس لامسه خود داشتند و حتی در اسکن های مغزی یکی از بیماران هیچ نشانه ای از واکنش در زمان لمس کف دست یا حتی پوست سر وی مشاهده نمی شد.
به رغم چنین مشکلاتی ، به نظر می رسد سیستم های عصبی این دو بیمار به طور طبیعی رشد یافته بود و آنها می توانستند به طور طبیعی درد یا گرما را احساس کنند.
انجام چنین آزمایشاتی و نتایج آن موجب شد تا پژوهشگران دریابند ژن PIEZO2 با حس عمقی انسان مرتبط است و زمانی که این ژن جهش می یابد ، افراد " حس ششم" یا حس عمقی خود را از دست می دهند.
خبرگزاری شین هوا از واشنگتن گزارش داد کرستین بونمان از محققان ارشد موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی و از پژوهشگران این طرح می گوید این تحقیقات در واقع اهمیت حیاتی ژن PIEZO2 و کنترل آن را در زندگی روزانه نشان داد و درک نقش آن در دیگر حواس پنجگانه در واقع می تواند راهگشای حل اختلالات عصبی مختلف در انسان باشد.