تابلوی "ولایت حضرت علی(ع) " در موزه مرکزی آستان قدس رضوی به نمایش درآمد.
به گزارش خبرنگار
خراسان رضوی خبرگزاری صداوسیما مسئول گنجینه هنرهای تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی
امروز گفت: به
جمشید امیریان افزود: این تابلوی کمنظیر روایتگر واقعه غدیر خم و بالا بردن دست حضرت علی(ع) توسط پیامبر اکرم(ص) اثر هنرمند مشهدی حسین رزّاقی "به سبک نگارگری و با تکنیک اکریلیک روی مقوای بدون اسید، در ابعاد 70 در 100سانتیمتر در سال هزارو 375خلق و به بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) اهدا شده است.
او گفت: علاقمندان میتوانند از امروز 28 شهریور به مدت یک هفته از این اثر در گنجینه هنرهای تجسمی در طبقه اول موزه مرکزی آستان قدس رضوی در صحن کوثر همه روزه از ساعت 8 تا 20 (در روزهای تعطیل صبح ) دیدن کنند.
در آستانه عید غدیر همچنین مجموعهای از اسناد مکتوب چگونگی برپایی مراسم عید غدیر در بارگاه امام هشتم(ع) از دوره صفویه به بعد در آستان قدس رضوی در معرض بهره مندی علاقمندان و پزوهشگران قرار دارد.
کارشناس مسئول بخش نمایهسازی مدیریت امور اسناد آستان قدس رضوی
گفت: درباره این مراسم از دورههای صفویه 67
برگ ، افشاریه شش برگ و قاجاریه بیش از
220 برگ سند موجود است که تعداد سالهای استقرار حکومتها، آشفتگیهای سیاسی و نیز
رویکردهای مذهبی هر سلسلهای در چگونگی اجرای مراسم این عید و حتی اجرا نشدن آن تأثیرگذار بوده است.
زهرا فاطمیمقدم افزود: قدیمیترین سند موجود در این مجموعه درباره برگزاری جشن عید غدیر در حرم مطهر رضوی به سال هزارو 19 قمری و دوره صفویه است .
او گفت: براساس اسناد موجود در دوره قاجاریه نیز جشنهای عید غدیر بسیار مفصل و رسمی در ایوان طلای صحن عتیق و یا گنبد الله وردیخان برگزار که در آن اسباب شربت و شیرینی و دیگر ملزومات تهیه و برای پذیرایی در اختیار پیشخدمت آستانه قرار داده شده است.
کارشناس مسئول بخش نمایهسازی اسناد آستان قدس رضوی افزود:در حضور اعیان، رجال و بزرگان شهر، مراسم خطبهخوانی
و سلام اجرا و سپس بین دعوتشدگان، سکه و شیرینی توزیع شده است ؛چراغانی حرم،
دادن اشرفی به کسانی که در مجلس حضور داشتند و پرداخت انعام به کارکنان، از دیگر مراسم
عید غدیر در دوره قاجاریه بوده است.
فاطمیمقدم گفت: با هدف تسهیل دسترسی به انبوه اطلاعات اسنادی ، اسناد مکتوب و تصویری تاریخی ،در بخش نمایهسازی اسناد مدیریت امور اسناد آستان قدس رضوی نمایهسازی میشود و تاکنون اسناد سه دوره تاریخی صفویه، افشاریه و قاجاریه به طور کامل نمایهسازی شده و در این مرکز که بزرگترین مرکز اسناد شرق کشور به شمار میرود، در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
محققان و دانشجویان میتوانند از مجموعه این اسناد ناب و نفیس موجود با مراجعه به ساختمان بنیاد پژوهشهای اسلامی واقع در ضلع شرقی دوربرگردان طبرسی حرم مطهر رضوی، استفاده کنند.