جابجایی باغ وحش وکیل آباد مشهد قطعی شد.
حمید صالحی با اشاره به نا همخوانی فعالیت این واحد با ضوابط فعلی افزود: به دلیل قرار داشتن باغ وحش در داخل شهر امکان صدور پروانه برای تداوم فعالیت آن وجود ندارد و جابجایی آن قطعی است.
صالحی با بیان اینکه در سال 91 با صدور نامه اخطاریه به رئیس باغ وحش مهلت سه ساله برای انتقال آن به محل جدید و در فضای بیرون از شهر داده شد اما هیچ اقدام موثری انجام نشد، گفت: پس از آن نیز یک ماه دیگر برای تعیین تکلیف وضعیت این واحد مهلت داده شد اما باز هم اقدامی صورت نگرفت.
وی بیان کرد: نامه ای در رابطه با این موضوع به کمیته فنی ساماندهی مراکز نگهداری حیوانات اعلام شد تا با توجه به قدمت و سوابق فعالیت باغ وحش مشهد، بررسی های لازم صورت گیرد.
صالحی با اشاره به اینکه زمین مجموعه ارزش افزوده خوبی پیدا کرده است و امکان جابجایی و تهیه زمین دیگر وجود دارد،افزود: ادامه فعالیت این مجموعه فقط با دریافت مجوز و مطابق با ضوابط موجود امکان پذیر است .
او گفت: در صورت تصمیم بر تعطیلی باغ وحش مشهد، گونه های جانوری موجود در آن به مراکز مجاز نگهداری از حیوانات منتقل خواهند شد.
صالحی با بیان اینکه هم اکنون 107 گونه و 680 نمونه جانوری در باغ وحش مشهد نگهداری می شوند، بیان کرد: گونه ها شامل 64 گونه بومی و 43 گونه غیر بومی هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: نمونه ها نیز شامل 240 پستاندار، 393 پرنده و 47 خزنده و دو زیست است.
این مجموعه در فضایی به وسعت سه و نیم هکتار با حدود 100 جایگاه نگهداری از حیوانات فعالیت می کند.
پیشینه تاسیس اولین باغ وحش شهر مشهد به سال 1339 بر می گردد که محل آن در محدوده خواجه ربیع فعلی قرار داشت که با ایجاد شرکت باغ وحش وکیل آباد در سال 1356، باغ وحش جدید در ورودی پارک جنگلی وکیل آباد ایجاد شد.
باغ وحش وکیل آباد مشهد حیواناتی مانند شیر، ببر، خرس، خوک، گراز، گربه وحشی، انواع پرندگان، چهار نوع گوزن، شامپانزه و جانوران دیگر را نگهداری میکند.