فیلیپین: حضور نیروهای آمریکایی برای عملیات ارتش مشکل ساز است
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز، وزیر خارجه فیلیپین با اشاره به کشته شدن بیش از 3500 نفر طی ده هفته گذشته در درگیریها بین افراد مسلح و نیروهای دولتی گفت حضور نیروهای آمریکایی در فیلیپین ممکن است مشکلاتی را در عملیات ارتش علیه ستیزه جویان ایجاد کند.
پرفکتو یاسای دیروز ضمن پاسخ به اتهامات در مورد اعدام های بدون محاکمه در این کشور در خصوص درخواست رئیس جمهور فیلیپین برای خروج نیروهای ویژه آمریکا از جنوب این کشور توضیحاتی داد.
یاسای با حضور در مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی آمریکا در واشنگتن به این اتهام که رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین هنگام اجرای برنامه های مبارزه با جرم و جنایت دستور اعدام بدون محاکمه برخی افراد را داده است پاسخ داد.
یاسای گفت: «نگرانی هایی در مورد افزایش تعداد کشته ها بیان شده و از آنها با عنوان کشتار بدون حکم قضایی یاد شده است. با این حال من به شما اطمینان می دهم رعایت کامل حقوق بشر و ارزش و شان همه افراد یکی از سیاست های دولت ماست که در قانون اساسی فیلیپین نیز به آن اشاره شده است. دولت دوترته نیز کاملا به رعایت قانون اساسی پایبند است و ما از آن منحرف نخواهیم شد.»
یاسای در مورد اظهارات روز دوشنبه دوترته و درخواست عقب نشینی نیروهای ویژه آمریکا از جزایر جنوب فیلیپین نیز گفت حضور این نیروها ممکن است مشکلاتی را در عملیات ارتش فیلیپین علیه ستیزه جویان ایجاد کند.
وزیر امور خارجه فیلیپین گفت: «فیلیپین در نظر دارد عملیاتی همه جانبه علیه گروه ابوسیاف اجرا کند. دوترته توضیح داد که عقب نشینی نیروهای آمریکایی اقدامی موقت برای حفظ امنیت این نیروها خواهد بود».
دوترته گفته بود نیروهای آمریکایی مستقر در میندانائو اهداف با ارزشی برای نیروهای ابو سیاف خواهند بود.