وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان، بر افزایش مبادلات پنج میلیارد دلاری تأکید کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، علی اکبر صالحی و رشید مردوف امروز در حاشیه دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی، اراده رؤسای جمهور دو کشور و ظرفیت های موجود را بهترین پشتوانه برای تحقق این امر دانستند.
دکتر صالحی در این مذاکرات با اشاره به روابط ویژه دو کشور همسایه در ابعاد تاریخی ، فرهنگی و آداب و سنن افزود: خوشحالیم حجم روابط اقتصادی و تجاری دو کشور به 5 میلیارد دلار رسیده ، اما با توجه به اراده و تأکیدات رؤسای جمهور دو کشور و ظرفیتهای متقابل موجود ، افزایش این حجم مبادلات به رقمهای بالاتر قابل دسترسی است.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره همسایه ، دوست مطمئن و قابل اتکا ترکمنستان بوده است و خواهد بود، تأکید کرد: دو طرف باید برای تحقق اهداف ترسیم شده در همکاری های جامع و درازمدت دو کشور اهتمام کنند و آشنایی بیشتر دو طرف با امکانات و ظرفیت های یکدیگر یک ضرورت است.
وی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری ها در زمینه های دوجانبه، چند جانبه و منطقه ای تأکید کرد.
وزیر امور خارجه ترکمنستان نیز در این ملاقات ضمن ابلاغ سلام های گرم و آرزوهای صمیمانه رئیس جمهور کشورش گفت: رئیس جمهور ترکمنستان همواره تأکید دارد که ایران کشور برادر ماست و در قرون متمادی همسایه خوبی برای ما بوده و لازم است مهمترین و راهبردی ترین مسائل مربوط به ارتقا روابط دو کشور همواره مورد توجه باشد.
وی با اشاره به اینکه سطح همکاریهای تهران – عشق آباد در همه حوزه ها به صورت پویایی در حال رشد و گسترش است افزود : در مسائل مهم بین المللی از جمله در زمینه تقویت صلح ، ثبات ، امنیت و توسعه پایدار در جهان نیز دو کشور مواضع نزدیکی دارند.
مردف تأکید کرد: از دیدگاه ما امنیت ترکمنستان ، امنیت ایران و امنیت ایران ، امنیت ترکمنستان است .
وی با اشاره به اینکه روابط دو کشور ریشه دار و محکم شده است، سطح همکاری ها و مبادلات تجاری و اقتصادی فیمابین را بالا توصیف کرد و گفت: آمادگی و تمایل داریم که سطح همکاریها را در چارچوب کمیسیون مشترک اقتصادی بررسی کنیم و ارتقا دهیم.
مردف در این ارتباط به همکاریهای دو کشور در حوزه های انرژی ، کشاورزی ، مدیریت آب ، حمل و نقل زمینی ، ریلی و دریایی و ارتباطات ، ساخت جاده ، تجارت ، امور فرهنگی ، علمی ، آموزشی و فناوری اشاره کرد و گفت : حدود یکصد و پنجاه شرکت و مؤسسه ایرانی در ترکمنستان فعال هستند و با توجه به توانمندیها و تجربیات بالای ایران و تجربه خوب قبلی ما از همکاری با شرکتهای صنعتی و عمرانی ایران ، آماده افزایش همکاریهای مشترک و پذیرش شرکتهای بیشتری از ایران هستیم.
در این دیدار همچنین افزایش همکاریهای کنسولی ، مرزی و گمرکی برای تسهیل و تقویت مناسبات میان دو طرف بررسی شد.