مدیرعامل آبفای کشور: استفاده از دستگاه تصفیه آب توصیه نمی شود
استفاده از دستگاه های تصفیه آب که وزارت بهداشت و نیرو کنترلی بر آب خروجی آن ندارد، توصیه نمی شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، حمیدرضا جانباز در مصاحبه با خبرنگاران به شهروندان توصیه کرد: در نقاطی که آب شهری سالم در دسترس است از آب شهری استفاده کنند، در تهران کیفیت آب به صورت روزانه ازجانب وزارت بهداشت کنترل می شود و مشکلی در زمینه آب آشامیدنی وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از دستگاه های تصفیه آب مشکلات جدی پزشکی به همراه دارد، افزود: باید درباره کیفیت آب خروجی نظارت وجود داشته باشد که بر آب خروجی این دستگاه ها هیچ نظارتی نیست.
جانباز درباره استفاده از دستگاه تصفیه آب در روستاها نیز گفت: طرح های آبرسانی روستایی به سرعت در جریان است و با استانداران نیز در زمینه جداسازی آب شرب با سایر مصارف صحبت شده در این زمینه اقداماتی انجام دهند.
وی به اهمیت شرکت های دانش بنیان درخصوص آب افزود: دستگاه های حذف نیترات به صورت گسترده و با همکاری این شرکت های دانش بنیان در روستاها درحال نصب است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور درباره انتقال مسئولیت آب شهری به شهرداری ها نیز گفت: این موضوع در حد پیشنهاد است اما این نظر مبتنی بر الگوهای کشورهای پر آب است اما در ایران چالش انتقال آب از حوزه ای به حوزه دیگر را داریم.
جانباز با تاکید بر اینکه حوزه مسئولیت تامین و توزیع آب از حوزه شهرداری ها فراتر است، افزود: فکر می کنم این موضوع ما را با یک چالش مواجه می کند اما در عین حال مطیع تصمیم دولت و مجلس هستیم.
وی درباره دلایل فرونشست زمین گفت: شبکه آب در کشور نیاز به بازسازی دارد و اقداماتی در نقاطی که از حد نرمال تجاوز می کند انجام می شود و نسبت به اصلاح و بازسازی آن اقدام می کنیم.
جانباز تاکید کرد: برداشت بی رویه آب زیرزمینی و نشت لوله های آب می تواند از دلایل فرونشست باشد اما در چند نمونه اخیر که در تهران اتفاق افتاده نشت لوله های آب دلیل فرونشست نبوده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور همچنین درباره افزایش تعرفه های آب و انشعاب نیز گفت: برنامه ای برای افزایش تعرفه های آب نداریم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور از مشترکان آب در روزهای گرم تابستان به خاطر مدیریت مصرف آب تشکر کرد و گفت: بنا به گزارش هواشناسی نیم تا یک درجه تابستان امسال به خصوص در فلات مرکزی گرم تر بوده است.
حمیدرضا جانباز با اشاره به اینکه تابستان امسال قطعی آب برنامه ریزی شده در شهرهای کشور نداشتیم، افزود: برنامه مدیریت مصرف و طرح های اضطراری که در تابستان به نتیجه رسید موجب شد در زمان اوج مصرف آب در پایان تیر و مرداد با قطعی آب برنامه ریزی شده مواجه نشویم.
وی با اشاره به اینکه طرح های آبرسانی روستایی از محل توسعه ملی نیز به سرعت در جریان است، گفت: در اکثر نقاط کشور طرح های مهم روستایی را به بهره برداری می رسانیم و براساس برنامه بیش از دو میلیون نفر جمعیت روستایی تا پایان امسال از آب سالم بهره مند خواهند شد.
جانباز درباره ادامه تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی برای آب رسانی به روستاهای کشور نیز افزود: پیشنهاد ما به دولت و نمایندگان مجلس این بود که اگر بخواهیم 926 مجتمع روستایی را آبرسانی کنیم و جمعیت برخوردار از آب سالم را به بیش از 92 درصد برسد باید در سه مقطع زمانی از کمک های صندوق توسعه ملی بهره مند شویم که مرحله اول کمک های صندوق توسعه ملی در سال 95 دریافت کردیم.
وی گفت: پیشنهاد ما این است که در اصلاحیه بودجه قانون سال 95 و پیش نویس برنامه ششم توسعه این موضوع تحقق یابد تا روستاهای بالای 20 خانوار بدون آب سالم نداشته باشیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: در صورتی که چنین موضوعی محقق شود بخش عمده ای از آبرسانی روستایی انجام خواهد شد.
جانباز درباره امضای تفاهم نامه گفت: اولین بار است که در دنیا دو مجموعه صاحب نام بین المللی با پیشنهاد و ابتکار ایران تفاهم نامه ای را امضا می کنند.
وی درباره تاثیر امضای این تفاهم نامه بین انجمن بین المللی آب (lwa) و کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی (lClD) بر صنعت آب ایران افزود: از آنجا که ایران در اقلیم خشک قرار دارد و با مشکلات کاهش بارش روبرو است و سالانه یک مترمربع پساب در کشور داریم با ارتباط این دو کمیسیون با محوریت ایران می توانیم از پساب در بخش کشاورزی، تغذیه آبخوان ها و طرح های صنعتی استفاده کنیم.
جانباز گفت: در این نشست پیشنهاد کردیم انجمن بین المللی آب (lwa) دفتری در ایران ایجاد کند که این موضوع در ماه آینده در اجلاسی که در استرالیا برگزار خواهد شد مطرح می شود.